Мер міста Ужгород та його заступник поїхали до Німеччини

листопада 16 / 2023

13-15 листопада у Лейпцигу – німецько-українська конференція муніципальних партнерств, уже шоста за ліком. До роботи зібрання долучилися понад 600 міських голів і представників місцевого самоврядування України та Німеччини. Взяли участь у заході і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та його заступник Вадим Борець.

У програмі – панельні дискусії, обмін думками, зустріч із федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Свеньєю Шульце.

Сьогодні ж до учасників форуму звернувся Президент Володимир Зеленський, який наголосив, що співробітництво між громадами України і Німеччини дозволить не лише забезпечити економічне зростання, а й додасть захисту українському народові.
Головна тема конференції у Лейпцигу – партнерство та ефективна співпраця міст, посилення місцевого самоврядування, обмін практичним досвідом. Чимало уваги приділили темам водопостачання і водовідведення, вивезення сміття і модернізації комунального господарства, повоєнній відбудові.

Богдан Андріїв та Вадим Борець у межах форуму зустрілися із керівництвом Дармштадта. Як відомо, Ужгород понад 30 років має партнерські стосунки із цим німецьким містом, і саме Дармштадт із перших днів повномасштабного вторгнення і дотепер надає гуманітарну допомогу обласному центру Закарпаття. Продукти, одяг, засоби гігієни та медичні засоби, одяг, а ще генератори, техніка для комунального підприємства КШЕП – серед уже отриманого.

Результатом зустрічі на форумі стала домовленість про чергову допомогу від німецьких партнерів – для КП «Ужгородський муніципальний транспорт» передадуть 2 автобуси великої місткості.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар