Делегація Ужгородської міської ради бере участь у німецько-українській конференції партнерств

жовтня 13 / 2022

Зміцнення німецько-українських відносин загалом і на муніципальному рівні зокрема є основною темою п’ятої німецько-української конференції партнерств за участі бургомістрів та міських голів, представниць і представників громад Німеччини і України, що підтримують партнерські відносини. Організатором заходу є Engagement Global з її Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» за дорученням Міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини.

У складі делегації Ужгородської міської ради – міський голова Богдан Андріїв, секретар міської ради Арсен Мелкумян, заступник міського голови Вадим Борець та депутат міської ради Володимир Мильо. Нагадаємо, обласний центр Закарпаття має давні партнерські стосунки із Дармштадтом, саме це німецьке місто із перших днів війни надає суттєву гуманітарну допомогу – продуктами, водою, засобами гігієни тощо. І зараз залишилося чи не єдиним, яке організовує та доправляє вантажі в Ужгород.

Під час дводенної, 12 і 13 жовтня, конференції в Аусбургу обговорюють розширення побратимської мережі українських та німецьких територіальних громад, а також активізацію їхньої партнерської роботи. До слова, із початку російської агресії ще 14 партнерств було додано через спеціальну ініціативу «Солідарне партнерство з Україною», і понад 40 муніципалітетів Німеччини висловили зацікавленість у встановленні нових партнерств з Україною. Мережа, яка постійно зростає, наразі складається з 87 муніципальних зв’язків, що надзвичайно важливо у час війни.

Під час панельних дискусій та доповідей фахівців розглядають діяльність німецько-українських муніципальних партнерств з точки зору її важливості для відбудови України, інтеграції до ЄС, а також муніципальні мережі на рівні ЄС. Також пройде «Ярмарок можливостей», де представлять інструменти підтримки для фінансування та впровадження спільних партнерських проєктів. У межах конференції вже вдруге відбудеться круглий стіл німецьких та українських бургомістрів і міських голів у співпраці з Асоціацією міст Німеччини (Deutscher Städtetag) та Асоціацією міст України.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар