Новини Закарпаття

Голова Закарпатської ОВА провів робочу зустріч із заступником Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини


Голова Закарпатської ОВА провів робочу зустріч із заступником Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, Парламентським державним секретарем Левенте Модьором.

До обговорення долучилася й народна депутатка, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, співголова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною Юлія Гришина.

На порядку денному – важливі питання двосторонньої співпраці.

☝🏻Під час зустрічі повідомив партнерів про те, що Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо національних спільнот, який є важливим для євроінтеграції України в ЄС і для нашого мультинаціонального регіону. Ми демонструємо, що рухаємося вперед у забезпеченні гарантій для національних спільнот в Україні відповідно до європейських стандартів та очікуємо підтримки від угорських партнерів.

Представили іноземній делегації проєкт Обласного реабілітаційного центру «4.5.0. Recovery centre», що передбачає глибоку реновацію будівлі та території колишнього пологового в Ужгороді. Запропонували угорцям стати партнерами проєкту разом з іншими країнами ЄС, які вже погодилися взяти участь у створенні нового сучасного простору відновлення й реабілітації захисників України.

Подякували угорським партнерам за нещодавню допомогу у вигляді медичного обладнання, яке спрямували в лікарні різних регіонів країни, а також за реалізовані інфраструктурні проєкти для ВПО, освіти й медицини.

Дякую пану заступнику Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини за цю підтримку. Продовжуємо розвивати наші 🇺🇦🇭🇺партнерські зв’язки на міжрегіональному рівні, які допомагають українцям долати наслідки збройної агресії країни-терориста.
Перейти на сайт