В Ужгороді вшанували 67-му річницю Угорської революції

жовтня 23 / 2023
В Ужгороді вшанували 67-му річницю Угорської революції 💔

Цього дня 1956 року в Будапешті розпочалися масові демонстрації студентів проти комуністичної диктатури. Акції і страйки швидко переросли в повстання, яке офіційно тривало до 10 листопада та було жорстоко придушене тоталітарним режимом.

Спроба звільнення з-під радянської влади тоді зазнала поразки, однак вона мала історичне значення в житті угорського народу. Революція зміцнила його національну свідомість і непохитне прагнення до свободи й демократії, які мають дуже високу ціну.

Усіх загиблих у ті трагічні часи сьогодні згадують і в Україні, котра вже другий рік в умовах повномасштабної війни бореться за свою незалежність та своїх людей.

В обласному центрі Закарпаття хвилиною мовчання і покладанням квітів до меморіального знаку героям і жертвам Угорської революції 1956 року та до меморіальної дошки, встановленої на стіні будівлі Ужгородського СІЗО, вшанували полеглих учасників повстання.

У пам’ятних заходах взяли участь представники обласної військової адміністрації, облради, міської ради, Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, дипломати, жителі та гості обласного центру.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар