Автошкола для людей з інвалідністю на Закарпатті (відео)

жовтня 21 / 2023
Автошкола для людей з інвалідністю на Закарпатті (відео)



Ось воно – таке бажане і потрібне! Водійське посвідчення паролімпійська спортсменка – фехтувальниця з Ужгорода Надія Дьолог отримала з десяток днів тому – у Львові! Адже жодної автошколи зі спеціальним учбовим авто для таких людей на Закарпатті не має!

Пані Надія каже, аби знайти автошколу, де б могла пройти навчання – перелопатила весь інтернет. Найближча – виявилася у Львові. Проте крім офіційної оплати, додалися витрати на дорогу та проживання, а це по гаманцю вдарило суттєво. Ще й довелося добиратися на кріслі колісному. Надія Дьолог – не єдина на Закарпатті, якій потрібне водійське посвідчення.

Потреба пересування у авто у людей з інвалідністю- неабияка! Питання адресуємо новопризначеному керівнику регіонального сервісного центру. Павло Яцина також наголосив, що потрібно зробити, аби хоча б одна така автошкола з’явилася на Закарпатті. Заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан запевнив – це питання взято на контроль обласної влади.

Для старту планують закупити одну спеціально обладнаної під ручне керування учбової автівки, яка може за потреби бути мобільною і використовуватися у будь якому куточку Закарпаття.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар