Під час робочого візиту на Закарпаття міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович зустрілася із Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОД

жовтня 20 / 2023
📍Під час робочого візиту на Закарпаття міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович зустрілася із Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА.

Вони обговорили ключові питання щодо розвитку соціальних послуг та реалізацію проєктів з підтримки вразливих категорій населення, зокрема захисників і вимушених переселенців, у нашій області.

👉 Петро Добромільський розповів про впровадження послуги підтриманого проживання, втілення ініціативи «Помічник ветерана», доступні соціальні сервіси на порталі Допомога Закарпаття, про співпрацю з громадами, благодійними організаціями, міжнародними донорами й інше.

Посадовці разом відвідали Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями в Мукачеві. Оглянули кабінети, матеріально-технічну базу та обладнання для проведення фізичної, корекційної і психологічної реабілітації в закладі.

🫶 Сьогодні тут проходять відновлення 99 закарпатців і вимушених переселенців з функціональними обмеженнями: ураженнями опорно-рухового апарату, центральної й периферичної нервової системи, органів зору, внутрішніх органів та психічними захворюваннями. Їм надають різні види реабілітації: психологічно-педагогічну, фізично-лікувальну (ЛФК, масаж), соціально-побутову, музичну й арттерапію.

Оксана Жолнович і Петро Добромільський поспілкувалися з дітьми і дорослими, які відновлюються у Центрі, спільно з його керівництвом обговорили актуальні потреби й особливості надання реабілітаційних послуг, адаптації та інтеграції в суспільство людей з функціональними обмеженнями.

📌 Міністерка соціальної політики та заступник голови ОВА також відвідали Мукачівський психоневрологічний інтернат №1, де тривають підготовчі роботи для відкриття двох нових відділень: підтриманого проживання та денного перебування (вихідного дня). З адміністрацією закладу обговорили питання щодо функціонування інтернату та підготовку до впровадження нових послуг.

➡️ Петро Добромільський зауважив, що нещодавно за сприяння Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю Тетяни Баранцової тут створили гінекологічний кабінет за програмою благодійного фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та за підтримки Фонду народонаселення ООН (UNFPA), щоб послуги з репродуктивного та сексуального здоров’я були доступнішими для дівчат і жінок з інвалідністю.

Зараз в інтернаті перебувають 189 підопічних зі стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями. Вони потребують постійного догляду, соціально-побутової та медичної допомоги. З початком війни заклад також прийняв і 20 внутрішньо переміщених осіб з Донеччини.

☝️Міністерка соціальної політики відзначила високий рівень надання соціальних послуг на Закарпатті, наголосила на важливості реалізації проєктів, спрямованих на підтримку населення, котре суттєво збільшилося через початок повномасштабного вторгнення.

✔️ Заступник голови ОВА Петро Добромільський своєю чергою подякував пані Оксані Жолнович за увагу до нашого регіону, зауваживши, що комплексна розбудова системи соціального захисту населення продовжується і перебуває під постійним контролем керівництва краю.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар