Керівництво ОДА відвідало обласний центр соціально-психологічної допомоги

грудня 04 / 2020
У всьому світі сьогодні, 3 грудня, відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. В Україні проживає понад 2 мільйони осіб з особливими потребами. За статистикою, ту чи ту форму інвалідності має кожен сьомий у світі.

Люди з інвалідністю дуже часто стають жертвами домашнього насильства, факти якого здебільшого просто замовчуються, залишаються недокументованими та невидимими для суспільства.

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Закарпатський обласний центр соціально-психологічної допомоги в м.Мукачево відвідали заступниця голови облдержадміністрації Ольга Травіна, директор департаменту соціального захисту населення Михайло Петрішка та ін.

Для підопічних та працівників центру психологиня Кризового центру м.Ужгород Тетяна Хорошилова провела тематичний інформаційно-просвітницький тренінг на тему «Попередження та захист від домашнього насильства для людей з інвалідністю».

Учасники заходу дізналися, що таке домашнє насильство, які є види домашнього насильства, як можна його уникнути та як вберегтися. Тепер вони знають, як треба діяти, якщо стали жертвою або свідком домашнього насильства. Вихованці закладу відповідали на питання щодо цієї важливої проблеми, активно спілкувалися з гостями та навіть влаштували невеликий концерт.

Після цього директорка Закарпатського обласного центру соціально-психологічної допомоги Оксана Ковач провела для відвідувачів екскурсію закладом, у якому діти, підлітки і молоді люди навчаються, розвиваються, займаються творчістю і спортом.

Учасниками заходу також стали директор Регіонального центру з надання БВПД в Закарпатській області Василь Попадинець, провідний спеціаліст Відділу регіонального представництва в західних областях Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України Ігор Гречуха, директорка Закарпатського обласного центру соціально-психологічної допомоги Олександра Мельничук, представники Національної та патрульної поліції Закарпатської області та ін.

Довідка

У Закарпатському центрі соціально-психологічної допомоги в м. Мукачевонадають послуги з реабілітації більше 100 підопічним. Це заклад денного перебування дітей та молоді з функціональними обмеженнями віком від 7 до 35 років (діти до 18 років – 61 особа, та молодь після 18 років – 45 осіб).

Основним завданням центру є надання психологічних, соціально-педагогічних, соціально-медичних, юридичних та інформаційних послуг дітям та молоді з функціональними обмеженнями і членам їх сімей, відповідно до Положення про центр.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар