В Ужгороді провели заняття зі стрільби з пневматичної зброї для школярів

жовтня 14 / 2023

Вишкіл зі стрільби з пневматичної зброї для вихованців "ПАДІЮНу" провела ГО "Товариство сприяння обороні України".

Про це розповіла завідувачка відділу національно-патріотичного виховання "ПАДІЮН" Мирослава Білей журналістам "Суспільне Ужгород". За її словами, захід для учнів провели разом громадською організацією "Товариство сприяння обороні України". Участь у вишколі взяли 25 дітей з різних шкіл Ужгорода, віком 10-15 років.

Спочатку дітям розповіли правила поведінки зі зброєю. Далі по черзі стріляли. Заняття з метання гранат провели на подвір'ї. Для цього учасників поділили на групи.

"Граната важить 600 грамів. Її треба кидати на 40 метрів, аби уламки не попали в тебе. Це осколкова граната, вона зроблена для самозахисту. Я дізнався про це на лекції, яку розповідав нам інструктор. Мені було дуже цікаво. Я хотів побачити, як це робити", — розповів десятирічний Даніель Лесик.

Вишкіл для учнів організували представники закладу позашкільної освіти "ПАДІЮН" та громадської організації "Товариство сприяння обороні України".

Діти мали змогу потримати в руках автомат, побачити, як його використовувати, постріляти з пневматичної гвинтівки. Дехто взагалі перший раз тримав гвинтівку в руках.


"Мета дуже актуальна наразі — це ознайомлення наших вихованців зі зброєю, розбиранням-складанням автомата. Такі вишколи ми проводимо кілька разів на рік. Ми хотіли б частіше. Нещодавно ми підписали меморандум з "Товариством сприяння обороні України", тому, я сподіваюся, ця співпраця в нас буде тепер тіснішою", — розповіла завідувачка відділу національно-патріотичного виховання "ПАДІЮНу" Мирослава Білей.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар