Делегація з Ужгорода – із робочим візитом у місті-побратимі Дармштадті

жовтня 11 / 2023
Делегація з Ужгорода – волонтери «Совиного гнізда», працівники міської ради – цими днями із робочим візитом у місті-побратимі Дармштадті. Тут під час воркшопів, зустрічей із представниками влади та місцевими волонтерами аналізують уже зроблене та обговорюють напрями майбутньої співпраці, обмінюються досвідом.

У складі делегації, яку очолює голова ГО «Партнерське об'єднання «Ужгород – Дармштадт» та благодійної організації «БФ «Центр гуманітарної допомоги «Совине гніздо» Вікторія Синьо, також керівниця Ужгородського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Козак, керівник Ужгородського міського центру соціальних служб департаменту соцполітики Іван Фленько, начальниця відділу підприємництва управління економічного розвитку міста Наталія Лелекач, серед волонтерів – педагоги, психологи, медики.

У межах візиту відвідали мерію Дармштадта, тут відбулася зустріч із новим обербургомайстром Ганно Бенцом, під час якої йшлося про проблеми, які зараз є найбільш гострими в Ужгороді, зважаючи на другий рік війни в Україні, і допомогти вирішити які могли б європейські партнери. Зазначали, що гуманітарна допомога – продуктами, засобами гігієни тощо – все ще потрібна, адже в Ужгороді понад 27 тисяч переселенців, однак великої уваги потребують проблеми ментального здоров’я та психологічної підтримки – не тільки переселенців, а й ужгородців, окремі питання охорони здоров’я і соціальної політики. Усе це обговорювали із представниками профільних підрозділів мерії Дармштадта, які працюватимуть над тим, щоб за можливості допомогти, а також представниками німецьких громадських організацій.

Ганно Бенц запевнив, що підтримка України загалом та Ужгорода зокрема продовжуватиметься, ми можемо і надалі розраховувати на допомогу від німецьких партнерів.

У вищій школі Дармштадту ужгородці ознайомилися із особливостями соціальної політики у Німеччині, як працює система соціального захисту, відвідали Консультаційний центр притулку для жінок, де отримують допомогу жертви домашнього насильства, Центр сім’ї Дармштадта та міський центр у молодіжного дозвілля у Пфунгштадті. Крім того, запланований візит у хоспіс у Дармштадті – медичний заклад, у якому перебувають невиліковно хворі, щоб поспілкуватися із персоналом, дізнатися особливості надання паліативної допомоги.

Візит у Німеччину здійснили завдяки РDUM – громадській організації «Партнерство Німеччина-Україна/Молдова e.V.» та її керівнику Ульріху Віссману, а також партнерському об’єднанню «Ужгород-Дармштадт» за фінансової підтримки федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар