На Говерлі трапилося НП: рятувальники Закарпаття інформує

жовтня 02 / 2023

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області з 𝟐𝟗 вересня по 𝟐 жовтня для оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 𝟐𝟕 виїздів, з яких три - хибні.

🔷Щодо обстановки з пожежами
𝟐𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 09:10 надійшло повідомлення про пожежу в надвірній споруді за адресою: Хустський район, Іршавська тергромада, с. Дуби. Пожежею знищено надвірну споруду площею 90 кв. м та 8 тонн сіна. На гасіння залучались три одиниці техніки від 11-ї (м. Мукачево) та 15-ї (м. Іршава) державних пожежно-рятувальних частин.
𝟐𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 13:38 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Берегівський район, Виноградівська тергромада, с. Широке, вул. Добровольців. Вогнем знищено електрочайник та тумбу. На гасіння залучались три одиниці техніки від 18-ї (м. Виноградів), 14-ї (м. Хуст) та місцевої пожежної команди с. Підвиноградів.
𝟑𝟎.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 03:22 надійшло повідомлення про загорання спортивного батута на відкритій території за адресою: Хустський район, смт Міжгір'я, вул. Шевченка. Пожежею знищено батут площею 2 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 16-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Міжгір'я.
𝟑𝟎.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 14:08 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Хустський район, Білківська тергромада, с. Імстичово, вул. Л.Українки. Вогнем знищено покрівлю та перекриття будинку площею 27 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 15-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава та державного пожежно-рятувального поста с. Довге.
𝟑𝟎.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 18:07 надійшло повідомлення про пожежу в приміщенні недіючої майстерні для ремонту техніки в будівлі за адресою: Хустський район, м. Іршава, вул. Шкільна. Вогнем знищено покрівлю будівлі на площі 60 кв. м, меблі та сміття в кімнаті площею 20 кв. м. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 15-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава.
𝟎𝟏.𝟏𝟎.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 05:47 надійшло повідомлення про пожежу в квартирі за адресою: м. Свалява, вул. Л. Українки. Вогнем пошкоджено двері та майно на площі 5 кв. м. На гасіння залучалась дві одиниці техніки від 12-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Свалява.
𝟎𝟏.𝟏𝟎.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 17:55 надійшло повідомлення про пожежу в кімнаті житлового будинку за адресою: Хустський район, смт Міжгір'я, вул. Кутузова. Вогнем пошкоджено майно на площі 4 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 16-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Міжгір'я.
𝟎𝟏.𝟏𝟎.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 19:28 надійшло повідомлення про пожежу в кафе за адресою: м. Ужгород, вул. Л. Толстого. Вогнем знищено фритюр та пошкоджено інше кухонне обладнання на площі 2 кв. м. На гасіння залучалась дві одиниці техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород та автомобіль штабний.
𝟎𝟐.𝟏𝟎.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 02:41 надійшло повідомлення про пожежу в надвірній споруді за адресою: Хустський район, Горінчівська тергромада, с. Нижній Бистрий, вул. Центральна. Вогнем пошкоджено крівлю та майно на площі 18 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст.
Ще упродовж зазначеного періоду на території області зафіксовано 4 випадки загорання сухої трави, чагарників та сміття на відкритих територіях. Найбільше горіло на Ужгородщині – 2 випадки. Також ще аналогічні пожежі сталися на Берегівщині та Тячівщині. Усього пожежами знищено 0,74 га сухої трави й чагарників.

🔶Некласифіковані надзвичайні події
𝟐𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 11:40 до ДСНС Закарпаття повідомили про виявлення в лісовому масиві ВНП за адресою: Рахівський район, смт Ясіня. 30.09.2023 піротехнічним розрахунком Аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучено та знищено 9 мінометних мін калібром 82 мм та 19 ручних гранат Ф-1 часів Другої світової війни.
𝟐𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 21:25 до ДСНС Закарпаття повідомили про про виявлення ВНП за адресою: Ужгородський район, с. Ботфалва, вул. Ш. Петефі. 30.09.2023 піротехнічним розрахунком Аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучено та знищено артилерійський снаряд калібром 152 мм часів Другої світової війни.
𝟐𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 08:00 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час проходження туристичного маршруту на пол. Головеска Рахівського району групою із 60 осіб у 2 туристів погіршилось самопочуття, потрібна допомога. О 11:30 туристів знайдено та доправлено до с. Лазещина, від госпіталізації вони відмовились. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучався особовий склад гірського пошуково-рятувального відділення с. Лазещина.
𝟐𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 09:10 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що чоловік напередодні пішов по гриби у лісовий масив с. Ч. Тиса Рахівського району та не повернувся. О 14:50 людину знайдено та доставлено до с. Ч. Тиса. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучався особовий склад гірських пошуково-рятувальних відділень смт Ясіня та м. Рахів.
𝟐𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 12 :00 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час проходження туристичного маршруту поблизу г. Петрос Рахівського району групою з 58 осіб у 2 туристів погіршилось самопочуття, потрібна допомога. О 16:00 їх знайдено та доставлено до с. Лазещина, від госпіталізації відмовились. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучався особовий склад гірського пошуково-рятувального відділення с. Лазещина.
𝟐𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 14:00 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час проходження туристичного маршруту на г. Говерла Рахівського району, групою осіб в одного з туристів погіршилось самопочуття та він потребує допомоги. О 18:15 його знайдено та доставлено до с. Луги. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучався особовий склад гірського пошуково-рятувального відділення м. Рахів.
𝟑𝟎.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 21:26 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час проходження туристичного маршруту з г. Петрос до смт Ясіня (прис. Кевелів) Рахівського району групою з 3-х осіб в однієї туристки погіршилось самопочуття та вона потребує допомоги. О 22:50 її знайдено та транспортовано до прис. Кевелів. Після огляду медичним працівником громадянка від госпіталізації відмовилась та разом із групою самостійно вирушили до місця тимчасового проживання. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення с. Кваси.
𝟑𝟎.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 09:50 до ДСНС Закарпаття повідомили про коротке замкнення електромотора витяжної вентиляції в приміщенні кафе без подальшого горіння, за адресою: м. Тячів, вул. Незалежності.
𝟑𝟎.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 17:30 до ДСНС Закарпаття повідомили про підгорання їжі в квартирі без подальшого горіння за адресою: м. Ужгород, пр. Свободи.
𝟎𝟏.𝟏𝟎.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 08:30 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час проходження туристичного маршруту на полонині Клифа Рахівського району група туристів з 16 чол. не може самостійно спуститися через те, що 5 чоловік потребують допомоги (перевтома та різного роду травми). О 11:45 туристів доставлено до с. Луги Рахівського району. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення м. Рахів.
𝟎𝟏.𝟏𝟎.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 19:55 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час збирання грибів в лісовому масиві поблизу с. Гукливий, Воловецька тергромада Мукачівського району, втратив орієнтир місцевості та заблукав житель с. Рекіти, Міжгірська тергромада, Хустського району. Під час проведення пошуково-рятувальних робіт ймовірно заблукалого чоловік зателефонував рятувальникам та повідомив, що він самостійно вийшов із лісу та допомоги не потребує. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення смт Воловець.
𝟎𝟏.𝟏𝟎.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 20:00 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час збирання грибів в лісовому масиві поблизу с. Свобода, Синевирська тергромада, Хустського району втратила орієнтир місцевості та заблукала жителька смт Міжгір'я. Станом на 06:00 02.10.2023 роботи тривають. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучено гірське пошуково-рятувальне відділення смт. Міжгір'я.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар