33 модульні будинки для майже двохсот вимушених переселенців у Середньому, Сваляві та Мукачеві облаштували за сприяння благодійного фонду «Карітас Чеська Республіка»

вересня 26 / 2023
🙌🏡 33 модульні будинки для майже двохсот вимушених переселенців у Середньому, Сваляві та Мукачеві облаштували за сприяння благодійного фонду «Карітас Чеська Республіка».

Партнери готові продовжувати співпрацю щодо створення комфортного житла для ВПО в нашій області. Завершення робіт, які зараз ще тривають, і перспективи започаткування нових проєктів Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА сьогодні обговорив разом із представниками «Карітас Чеська Республіка».

➡️ Благодійний фонд, зокрема, планує профінансувати ремонтні роботи і встановлення каналізаційно-очисних споруд в осередках, де згодом зможуть розмістити людей із зон бойових дій.

Петро Добромільський підкреслив, що серед переселенців приблизно 34% – це діти, ще майже 4% – особи з інвалідністю, тому під час облаштування шелтерів варто подбати про найменш захищені категорії населення, створивши для них необхідні умови.

🤝 У співпраці з колегами з інших міжнародних організацій роботи на нових об’єктах планують провести до кінця цього року, щоб до зими комфортним житлом забезпечити якомога більше ВПО, зазначила керівниця проєкту «Карітас Чеська Республіка» Наталія Мацькова.

💬 «Обласна військова адміністрація надасть конкретні пропозиції щодо локацій, котрі потребують ремонту і які невдовзі могли б стати затишною домівкою для внутрішньо переміщених осіб», – підкреслив Петро Добромільський.

Заступник голови ОВА також подякував благодійному фонду «Карітас Чеська Республіка» та його українському представництву за надану гуманітарну й іншу допомогу, підтримку нашого краю і висловив сподівання щодо успіху в майбутніх спільних проєктах.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар