В Ужгороді триває Тиждень громадянського суспільства: для студентів УжНУ та представників громадськості

вересня 14 / 2023

Студенти УжНУ відвідали Ужгородське районне управління поліції та ознайомилася з тонкощами роботи системи відеофіксації «Custody records». Про проєкт детально студентам розповіли представники напрямку дотримання прав людини поліції

Представниця Департаменту Головної інспекції та дотримання прав людини Тетяна Щерба разом з поліцейськими сектору дотримання прав людини Іваном Глебеною та Мариною Мельник, в рамках Тижня громадянського суспільства, організували ознайомчий візит представників громадської приймальні Української гельсінської спілки з прав людини в м. Ужгород та студентів юридичного факультету УжНУ, які навчаються за спеціальністю «Міжнародне право», до Ужгородського районного управління поліції. Саме тут успішно впроваджена та функціонує система електронної фіксації всіх дій із затриманими особами «Custody records», з якою і ознайомили гостей.

Крім екскурсії, гостям продемонстрували можливості системи «Custody records» та успішні приклади її функціонування.

Студентам продемонстрували як проходить інтерв’ювання, спікування з адвокатом в кімнаті конфіденційного побачення адвоката із затриманою особою та поміщення фігуранта у кімнату для затриманих.

Позитивно, що саме представники громадської приймальні Української гельсінської спілки з прав людини в м. Ужгород відзначили, що система гарантує ще більший захист прав людини під час перебування під контролем поліції, та захищає і самих поліцейських від необґрунтованих звинувачень з боку затриманих осіб.



Відділ комунікації поліції Закарпатської області
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар