42 240 доз вакцини проти сказу розповсюдять в Закарпатській області: розпочалася осіння кампанія з імунізації диких тварин

вересня 13 / 2023
42 240 доз вакцини проти сказу розповсюдять в Закарпатській області: розпочалася осіння кампанія з імунізації диких тварин

Протягом другої декади вересня на Закарпатті у всіх районах проводиться комплекс антирабічних ветеринарно-санітарних заходів, направлених на профілактику та ліквідацію сказу серед диких м’ясоїдних тварин методом розповсюдження принад із пероральною вакциною.

В рамках осінньої кампанії планують поширити 42 240 доз вакцини у вигляді брикетів коричневого кольору розміром із сірникову коробку шляхом розкидання її на мисливські угіддя. Спеціалісти наголошують, що вакцина має запах м’ясо-кісткового борошна. В середині коробки розміщена желеподібна капсула з вакциною проти сказу, вона є повністю безпечною для домашніх тварин і не становить жодної небезпеки для людини, довкілля загалом.

До кампанії залучено також працівників лісомисливських угідь, які закладатимуть вакцину у полях, горах, лісах та приміських зонах. Спеціалісти ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області закликають краян не підбирати та не знищувати брикети у місцях розповсюдження.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар