Закарпатські поліцейські провели «Урок із Захисту України» для одинадцятикласників ужгородського ліцею

вересня 13 / 2023

12 вересня до Ужгородського наукового ліцею, на запрошення дирекції закладу, завітали двоє закарпатських поліцейських, які нещодавно повернулися із зони ведення бойових дій. Начальник сектору міжнародного поліцейського співробітництва ГУНП в Закарпатській області Ігор Шимоняк, разом зі своїм колегою і бойовим побратимом Євгеном Плоскіною, поспілкувалися з одинадцятикласниками, з якими поділилися своїм досвідом служби. Майбутнім випускникам навчального закладу поліцейські розповіли про специфіку своєї служби у силах оборони та поділилися набутим там досвідом.
Підполковник поліції Ігор Шимоняк зауважив, що рішення доєднатися до Сил оборони України та протистояти ворогу прийняв одразу і без жодних вагань.
Завданнями батальйону «Захід», до якого вступив Ігор, були штурмові, ударно-пошукові та стабілізаційні заходи.
Під постійними і щільними обстрілами бійці батальйону виконували бойові завдання.
«Ми з перших днів виконували завдання ГУР МО спільно з підрозділами ЗСУ, Нацгвардії та прикордонної служби України. В нашому підрозділі функціонував взвод аеророзвідки, командиром якого і був я», – розповів старшокласникам Ігор.
Аеророзвідники виконували завдання з розвідки та виявлення ворожих позицій, техніки та живої сили противника, що допомагало коригувати артилерію ЗСУ.
Аби зробити урок ще цікавішим, поліцейські взяли з собою різні види безпілотників та розповіли школярам про специфіку їх використання в умовах ведення бойових дій.
Наостанок поліцейські провели для старшокласників навчання з надання першої домедичної допомоги.
«У нинішніх умовах кожен з нас – цивільний чи людина у погонах – має володіти елементарними навичками надання першої домедичної допомоги і бути готовим до їх застосування» - зауважив Ігор Шимоняк.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар