Стартував новий етап програми обміну ламп розжарювання

серпня 30 / 2023


В Україні розширили коло споживачів – юридичних осіб, які можуть скористатися програмою обміну старих ламп на енергоефективні.
💁🏻‍♀️ Відтепер ця послуга доступна для закладів культури, органів соціального захисту населення і спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, закладів фізичної культури і спорту та ОСББ.
Вони можуть обміняти лампи з розрахунку:
📍 по 3 лампи на 10 кв. м приміщень закладів соцзахисту населення, читальних залів, книгосховищ та архівосховищ бібліотек і архівів, закладів культури, житлового фонду управителя багатоквартирного будинку, ОСББ;
📍 по 2 лампи на 10 кв. м для місць загального користування закладів соцзахисту населення, фізичної культури і спорту, управителя багатоквартирного будинку, ОСББ.
Заявки на обмін необхідно подавати через портал Дія. Як це зробити❓
▪️Авторизуватися на порталі Дія з допомогою КЕП юридичної особи.
▪️Перевірити інформацію про підприємство.
▪️У розділі «Послуги» обрати «Обмін лампочок» і заповнити запит на потребу.
▪️Зазначити у Калькуляторі площу, щоб дізнатися ліміт і в його рамках обрати кількість і типи ламп.
▪️Поставити позначку про згоду здати таку саму кількість ламп розжарювання.
▪️Зазначити місцезнаходження організації.
▪️Перевірити та підтвердити дані у сформованому запиті.
▪️Підписати запит на потребу КЕПом юридичної особи.
Протягом тижня після подання заявки представники Укрпошти зв’яжуться за вказаним номером телефона та нададуть подальші інструкції для отримання енергоощадних ламп.
🤔 Чи треба викручувати старі лампочки перед отриманням нових?
Ні. Після отримання світлодіодних ламп юридична особа замінює лампи розжарювання, які зобов’язана передати у відповідній кількості до органів місцевого самоврядування для їх подальшої утилізації.
Нагадаємо, в червні програму обміну ламп розширили для дитячих садків, шкіл, профтехучилищ, вишів, спортивних і музичних шкіл, автошкіл та будь-яких інших закладів освіти.
👉 Фізичні особи, як і раніше, можуть продовжувати користуватися програмою.
✔️ Загалом понад 4 млн українців уже взяли участь у спільному проєкті ЄС та Уряду та обміняли 20 млн ламп. Зокрема, закарпатці від початку дії програми обміняли близько 550 000 ламп розжарювання на енергоефективні.
Підтримуємо енергетичний фронт країни разом!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар