Уряд схвалив проєкт угоди з Румунією про створення нового пункту перетину кордону – біля села Біла Церква над Тисою

серпня 16 / 2023

Про це у своєму Facebook повідомляє голова Закарпатської обласної ради, наголошуючи на тому, що проект цього КПП розроблявся протягом останніх 9 років.
"Історична подія для Закарпаття. Ще за часів свого першого головування в обласній раді я та заступник голови ОДА Михайло Рівіс зверталися до керівних органів України і Румунії щодо створення нового пункту перетину кордону. Були тривалі складні перемовини. Минуло майже 9 років і нарешті цей інфраструктурний проєкт схвалено. Між українським селом Біла Церква і румунським Сігету Мармацієй, які розділяє річка Тиса, з’явиться міжнародний автомобільний пункт пропуску. Міст зводитиметься за кошти Румунії і ЄС, за нами – будівництво дороги до ПП. Вже плануємо зустрічі щодо узгодження деталей з Радою округу Марамуреш. Дякую нашому Уряду за це рішення", — повідомляє голова Закарпатської облради.
Розпорядження Кабміну про схвалення проєкту угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії про відкриття нового міжнародного пункту пропуску через українсько-румунський державний кордон підписано вчора, 15 серпня.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар