Міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні з Радницею-Уповноваженою Президента України з питань безбарʼєрності Тетяною Ломакіною

серпня 05 / 2023
🤝Міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні з Радницею-Уповноваженою Президента України з питань безбарʼєрності Тетяною Ломакіною

Із заступником голови Закарпатської ОВА Петром Добромільським, секретарем міської ради Ігорем Чорнієм, начальником департаменту забезпечення надання адміністративних послуг міськради Артемом Погорєловим оглянули, зокрема, ЦНАП, реєстраційні служби.

Під час зустрічі йшлося про важливість створення безбар’єрного середовища, зокрема щодо доступності послуг для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення, освітню та іншу безбар’єрність.

🗣️Богдан Андріїв розповів Уповноваженій, що після реконструкції у 2018 році послуги ЦНАПу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення доступні в повному обсязі: ЦНАП розміщений на першому поверсі міськради, вхідні двері широкі й відкриваються автоматично, облаштовані пандуси як на вході у приміщення, так і всередині, є кнопки виклику, ліфт також розрахований на перевезення людей на кріслах колісних. Також Тетяна Ломакіна поспілкувалася із заступницею начальника управління освіти міськради Мариною Пуківською, директоркою департаменту соціальної політики міськради Аллою Келемец, оглянула дорожню інфраструктуру Ужгорода – місця, де вже облаштували понижені пішохідні переходи з тактильною плиткою тощо.

Зокрема, Марина Пуківська розповіла Уповноваженій про організацію інклюзивного навчання в закладах освіти міста, доступність садочків і шкіл для маломобільних груп, облаштування пандусами, доступ до навчальних приміщень, які реконструюють під потреби осіб з інвалідністю.

Алла Келемец поінформувала, що міська рада прийняла Стратегію зі створення безбар’єрного простору на період до 2030 року, але через війну затвердження плану заходів було призупинене. Однак уже цього вівторка, 8 серпня, депутати на сесії голосуватимуть за план заходів до Стратегії на 2023-2024 роки. Документ розробляв комітет із доступності, у складі якого, зокрема, громадські організації, активісти, які займаються цим напрямом. Крім того, Алла Михайлівна розповіла про Програму надання соціальних послуг населенню Ужгорода, а також роботу над забезпеченням супроводу під час інклюзивного навчання, тобто залученням асистента дитини в інклюзивних класах у школах і групах у садочках. За результатами попереднього конкурсу, цю послугу надаватиме ГО «Неємія».


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар