Цього літа за сприяння ОВА понад 2500 закарпатських учнів і школярів з різних куточків країни відпочинуть у нашому регіоні та за кордоном

серпня 03 / 2023

Це діти військовослужбовців, вразливих категорій населення, учасники олімпіад та творчих колективів.
У таборах для них організували насичену програму відпочинку, подбали й про підготовку до нового навчального року, повідомила на брифінгу директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець.
📍 За її словами, зокрема, за п’ять заїздів у дитячому таборі «Арніка» в Нижніх Воротах упродовж літа зможуть безоплатно відпочити понад 400 юних закарпатців, саме зараз триває 4 зміна. Тут не лише оздоровлення, а й цікаві зустрічі, розваги, майстер-класи, краєзнавчі екскурсії тощо.
💬 «Насамперед у літньому таборі діти мають можливість отримувати позитивні емоції та ділитися ними з однолітками. Зараз така підтримка дуже важлива, особливо вона необхідна тим, чиї батьки захищають нашу країну та не можуть бути поруч з найріднішими. Тому діти також проходять психологічну реабілітацію, що допомагає соціалізуватися й легше пережити стресові ситуації», – відзначила Мар’яна Марусинець.
Організувати цікаві та корисні канікули в «Арніці» вдалося за сприяння та підтримки Обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», «Нової генерації України», міжнародної організації «Людина в біді», ЮНІСЕФ і Закарпатського обласного центру дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН».
🤝 Також за ініціативи голови ОВА Віктора Микити та за підтримки представників консульств Австрії, Польщі, Румунії й Угорщини організовуємо відпочинок для дітей з різних куточків краю та з інших регіонів, підкреслила Мар’яна Марусинець.
Зараз понад 600 юних українців із Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Сумської та Херсонської областей вже оздоровилися або ще відпочивають за кордоном.
Також у кожному районі Закарпаття функціонують літні табори й школи. Завдяки цьому діти мають можливість самоорганізовуватися, працювати над заповненням прогалин та здобуттям нових знань. Так, зараз двотижнева Літня школа з математики діє в Берегові, а з середини серпня такий осередок з української мови та літератури з’явиться в Хусті.
💬 «Перед початком нового навчального року дітям потрібно відпочити, оздоровитися, максимально наснажитися позитивними емоціями. Це допоможе їм покращити свій психологічний стан та полегшить навчання», – резюмувала Мар’яна Марусинець.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар