40 дітей з Київщини та Харківщини відпочиватимуть на Закарпатті у рамках міжнародного проекту

липня 25 / 2023

24 липня, стартував семиденний відпочинок дітей віком 9-14 років з Харківської та Київської областей, серед них дітки, батьки яких - колишні працівники поліції, що знаходяться у полоні, безвісти зниклі, загинули під час виконання службових обов’язків внаслідок бойових дій.
Відпочинок та цікаве дозвілля на Закарпатті для юних українців організували Європейське об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА (ЄОТС ТИСА), засновником якого є Закарпатська обласна рада та Загальні збори комітату Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина). Проект «Забезпечення відпочинку українських дітей на Закарпатті» повністю профінансовано Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.
Дітки матимуть можливість протягом семи днів відпочити на базі готелю "Гелікон" у селі Яноші Берегівського району. ЄОТС ТИСА забезпечує проживанням та триразовим харчуванням.
Програма відпочинку цікава і пізнавальна – заплановано проведення екскурсій, серед яких: відвідування Мукачівського замку, обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького, Закарпатського музею народної архітектури та побуту в Ужгороді, дінопарку у Яноші, кінного центру «Селід» у Виноградові. Дітки матимуть змогу оздоровитися у термальних басейнах «Жайворонок». Проводитимуться спортивні турніри, ігри на свіжому повітрі, заходи, спрямовані на розвиток творчих здібностей, рукоділля, знайомство із особливостями мистецтва та національних традицій, вечір біля багаття, танці.
Також запланована одноденна екскурсія в угорське місто Ніредьгаза, відвідування найбільшого у Європі зоопарку та купання у басейнах. Зустріли гостей нашого краю та побажали їм здорово відпочити: Володимир Чубірко – голова Закарпатської обласної ради, Іштван Сабо – заступник голови Загальних Зборів комітату Саболч-Сатмар-Берег, Ласло Куті – консул Генерального консульства Угорщини у м. Ужгород, Пейтер Ердеі - провідний консул Консульства Угорщини у м. Берегово, Андреа Сабоне Цап – директор ЄОТС ТИСА, Юдіта Євчак – заступник директора ЄОТС ТИСА, Кароліна Данч – проектний менеджер ЄОТС ТИСА, Тібор Біров – директор готелю "Гелікон".
"Бажаю вам змістовно провести час, добре відпочити, знайти друзів, отримати яскраві враження", — побажав дітям голова облради Володимир Чубірко та попросив вихователів подбати про комфортне, захоплююче дозвілля й гарний настрій діток.
Спікер облради наголосив, що закарпатці намагаються максимально допомагати українцям, які постраждали від війни, а зараз - організовують відпочинок діткам як в області, так і за кордоном.
Віолетта і Ліза з Києва, дівчата радіють, що можуть добре провести час у Закарпатті, а також мають хороші сподівання на відвідини Угорщини. «Добре складена програма нашого перебування, час відпочинку розподілений так, що ми багато встигнемо побачити, поспілкуватися та дізнатися про цей чудовий край і знайти справжніх друзів», - діляться враженнями дівчата.
Галина Погорєлова, директорка Первомайського ліцею №7, що на Харківщині разом із колегою Алевтиною Крючковою привезли на відпочинок 12 дітей: «Діти дуже радіють, що мають змогу відпочивати серед такої чудової природи. Усі налаштовані на позитивний і активний відпочинок». Усього із Харківщини 30 дітей і 10 із Київщини відпочиватимуть у Закарпатті.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар