Новини Закарпаття

Президентка Угорщини може підписати призначення закарпатця Федора Шандора послом України


Вже понад три місяці Президентка Угорщини Каталін Новак не підписує погодження на призначення послом закарпатця Федора Шандора. Хоча немає правила щодо того, скільки часу є для підписання, оскільки це повністю залежить від приймаючої країни. В дипломатичній практиці є випадки коли така процедура тягнулася роками, а інколи так і не була підписана поки не змінювалася особа кандидата або політична ситуація. Наразі претензій до кандидата у приймаючої сторони немає, а причина в іншому.

Угорські ЗМІ висувають з цього приводу різні припущення та догадки тому, що офіційної інформації такого ігнорування поки немає і з огляду на дипломатичну практику її і не буде.
Ймовірніше річ у тому, що Президент України Володимир Зеленський вже декілька разів ігнорував телефонну розмову з Каталін Новак – повідомляють угорські ЗМІ з посиланням на власні джерела.
Наразі Президентка Угорщини Каталін Новак прийняла запрошення українського уряду та візьме участь у найближчому засіданні Кримської платформи 23 серпня в Києві. Перед поїздкою до Києва вона відвідає Закарпаття, щоб відзначити 20 серпня, свято короля Святого Стефана.
Відповідно, якщо причиною є не бажання Володимира Зеленського контактувати з Каталін Новак то вже в Києві така можливість буде і питання призначення посла буде урегульоване.

Ще цікаво, що після саміту НАТО у Вільнюсі в Києві зрозуміли, щоб стати його членом їм прийдеться в чомусь поступитися також угорцям, як це було зроблено з поляками.

Що ж чекаємо та слідкуємо за перебігом подій.

Повідомляє - https://transcarpathia.news/


Перейти на сайт