Президентка Угорщини може підписати призначення закарпатця Федора Шандора послом України

липня 16 / 2023

Вже понад три місяці Президентка Угорщини Каталін Новак не підписує погодження на призначення послом закарпатця Федора Шандора. Хоча немає правила щодо того, скільки часу є для підписання, оскільки це повністю залежить від приймаючої країни. В дипломатичній практиці є випадки коли така процедура тягнулася роками, а інколи так і не була підписана поки не змінювалася особа кандидата або політична ситуація. Наразі претензій до кандидата у приймаючої сторони немає, а причина в іншому.

Угорські ЗМІ висувають з цього приводу різні припущення та догадки тому, що офіційної інформації такого ігнорування поки немає і з огляду на дипломатичну практику її і не буде.
Ймовірніше річ у тому, що Президент України Володимир Зеленський вже декілька разів ігнорував телефонну розмову з Каталін Новак – повідомляють угорські ЗМІ з посиланням на власні джерела.
Наразі Президентка Угорщини Каталін Новак прийняла запрошення українського уряду та візьме участь у найближчому засіданні Кримської платформи 23 серпня в Києві. Перед поїздкою до Києва вона відвідає Закарпаття, щоб відзначити 20 серпня, свято короля Святого Стефана.
Відповідно, якщо причиною є не бажання Володимира Зеленського контактувати з Каталін Новак то вже в Києві така можливість буде і питання призначення посла буде урегульоване.

Ще цікаво, що після саміту НАТО у Вільнюсі в Києві зрозуміли, щоб стати його членом їм прийдеться в чомусь поступитися також угорцям, як це було зроблено з поляками.

Що ж чекаємо та слідкуємо за перебігом подій.

Повідомляє - https://transcarpathia.news/

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар