169 автівок письменник Андрій Любка з командою волонтерів купив за гроші своїх підписників для бойових підрозділів ЗСУ

липня 13 / 2023

Володимир Чубірко вручив грамоти та подяки Закарпатської обласної ради команді волонтерів, які купують, лагодять та відправляють на передову автівки. Їх потребують закарпатські військові, що служать у лавах ЗСУ. Ініціював один із волонтерських рухів відомий письменник Андрій Любка, який на початку повномасштабної війни звернувся до своїх підписників у соціальних мережах з проханням зібрати кошти на автомобіль для друзів на фронті. Збір було закрито буквально за кілька годин. Відтоді Андрій відкрив волонтерський рахунок й відправив на передову чимало авто. Станом на сьогодні їх 169. Про це письменник щоразу звітує у своїх соціальних мережах.
Над проєктом працює ціла команда і кожен відповідає за свою частину роботи: обробка запитів, пошук авто закордоном, документи і дозволи, доставка в Україну, ремонт, пошук деталей, тестування, фарбування, відправка в гарячі точки. Коли все готово, хлопці сідають за кермо і колоною вирушають на Схід чи Південь країни, аби передати допомогу землякам. Курсують домовленими точками, а потім на одному-двох авто всі разом повертаються додому. Ця робота вже більше року як стала частиною життя волонтерів.
Автівки на фронті – розхідний матеріал. Вони часто потрапляють під обстріл, підриваються на мінах, тому потреба є постійно. Найчастіше це дизельні повноприводні позашляховики. Трапляються й інші запити. Наприклад, нещодавно фронтовики попросили мікроавтобус, адаптований для перевезення полонених.
На зустріч із Володимиром Чубірком зібрався кістяк команди. Що особливо, до його складу входять і працівники обласної ради, депутати та заступники голови: Андрій Шекета, Василь Дем’янчук, Олег Сигидін, Юрій Бортейчук. Волонтери розповіли про нюанси своєї роботи та труднощі, з якими стикаються на певних етапах. Володимир Чубірко пообіцяв допомогу у межах своєї компетентності.
Вкінці розмови відбулося нагородження. Відзнаки обласної ради отримали Микола Радченко, Степан Бедевельський, Олександр Величко, Федір Коваль, Андрій Любка, Крістіан Мінай, Іван Мацканич та Костянтин Черкай.
Також грамоту від командира військової частини А7015, полковника Ігоря Остимчука Андрій Любка передав Юрію Бортейчуку і Олегу Сигидіну.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар