«Підвищення обізнаності серед ОМС та громадян з фіксації руйнувань спричинених війною» – в Україні стартував міжнародний проєкт

липня 13 / 2023

Відбувся круглий стіл в онлайн-форматі на тему «Фіксація руйнувань спричинених війною: нормативне забезпечення, виклики, обізнаність», організований Українською асоціацією районних та обласних рад.
Серед учасників: експерти, керівники органів місцевого самоврядування, представники органів державної влади, а також керівництво УАРОР. Закарпатську обласну раду представила керуюча справами облради, депутатка облради Мирослава Ливч.
Під час заходу відбулося обговорення нормативно-правового забезпечення, державної політики, а також проблематики та шляхів її вирішення у сфері фіксації руйнувань спричинених війною. Наголошувалося, що усі територіальні громади матимуть змогу брати участь у розробці методичних рекомендацій щодо алгоритму компенсації збитків, допомоги громадянам, які опинилися у скрутних умовах.
У межах проєкту планується розробити сайт та методичні матеріали, створити чат-бот, за допомогою якого громадяни зможуть оперативно дізнатися про алгоритм дій при фіксації, відшкодуванні збитків тощо.
Організатори підкреслили, що захід реалізується УАРОР в межах проєкту «Фенікс», що виконується Фондом Східна Європа за підтримки Європейського Союзу. Такі ініціативи стануть інформаційною підтримкою для діяльності районних та обласних рад у сфері фіксації руйнувань.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар