Реабілітація та підтримка військовослужбовців - серед пріоритетних питань профільної комісії обласної ради

липня 11 / 2023

Про це, зокрема йшлося сьогодні, 11 липня, на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, праці, зайнятості та соціального захисту населення, соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей за участю голови облради Володимира Чубірка та його заступника Василя Дем’янчука.
У ході засідання депутати: Ольга Олексик (голова комісії), Федір Яринич, Євген Мешко, Єлизавета Біров, Василь Скрип підтримали надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих мешканців Закарпатської області – учасників військових дій у рамках Регіональної програми «Турбота».
Затим обласні депутати разом із директоркою Обласного госпіталю ветеранів війни Вікторією Фущич предметно обговорили питання щодо відновлення договорів з НСЗУ із надання реабілітаційної допомоги пацієнтам, у т. ч. військовослужбовцям. Задля цього необхідне відповідне медобладнання, ремонтно-реконструкційні роботи, виплата зарплати лікарям тощо.
Спікер облради запевнив у подальшій підтримці закладу та запропонував керівництву сформувати такий бюджетний запит на розгляд депутатського корпусу. Володимир Чубірко детально розповів про проєкт сучасного реабілітаційного центру для військових, що планується збудувати в Ужгороді, інформував присутніх про хід перемовин із закордонними партнерами щодо виділення коштів на його реалізацію та про інші дотичні складові цього процесу.
Присутні одностайно наголосили, що допоки триває підготовчий етап - підтримка існуючого госпіталю для ветеранів вкрай потрібна, у т. ч й у межах Програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Закарпатської області на 2022 – 2024 роки. Окремо обговорили й питання збереження професійних кадрів госпіталю, подальше розміщення поранених воїнів, які втратили житло і рідних.
Крім того, окреслили алгоритм дій щодо організації психологічної реабілітації військовослужбовців на базі інших комунальних закладів охорони здоров’я. У результаті - рекомендовано комплексно і фахово вивчити порушені питання та намітити шляхи їх вирішення.
У ході засідання члени профільної комісії також виробили концепцію ефективної подальшої діяльності КНП «Закарпатська обласна клінічна стоматологічна поліклініка», проблемні питання у роботі якого озвучив керівник закладу Роман Маляр.
Відтак обласні депутати погодили тарифи та перелік платних медичних послуг окремих КНП облради.
Також крайові парламентарі за участю керівництва профільного підрозділу ОВА, деяких медустанов області розглянули низку невідкладних питань у роботі закладів охорони здоров'я та надали свої конструктивні пропозиції для врахування відповідно до вимог сьогодення.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар