Закарпаття відвідала 10-річна волонтерка з Японії Міраі Шіраіші

липня 07 / 2023
🇺🇦 🙌 Закарпаття відвідала 10-річна волонтерка з Японії Міраі Шіраіші. Вона прибула до нашої країни, щоб підтримати українських дітей, котрі постраждали внаслідок війни.

Міраі та її подруга Олександра Паскаль, відома 7-річна гімнастка з Одещини, провели пресконференцію у музеї народної архітектури та побуту в Ужгороді. Дівчатка розповіли, що працюють над проєктом «Дитячий погляд на недитячу війну».

🫶 Ініціатива покликана підтримати українських дітей, які бачили жахіття війни, чули звуки вибухів, пережили фізичну травму або й невидиму – психологічну. Проєкт втілює благодійний фонд «Постраждалі діти війни» спільно з японською організацією «Mirai Jigyodan», наймолодшою волонтеркою якої і є Міраі Шіраіші.

За давньою японською традицією дівчинка подарувала кожному з присутніх японський символ миру – оригамі у вигляді журавлів. Вона також розповіла, що вирішила допомагати українським дітям одразу ж, як тільки дізналася про жахливу війну. Під час однієї із зустрічей в організації «Mirai Jigyodan» вона почула історію Олександри та захотіла її підтримати. Дівчинка продавала власні малюнки на вулицях рідного міста Осаки й зібрала на протез для Саші $645.

Зараз Міраі планує завітати в різні куточки нашої країни й поспілкуватися з тими, хто через повномасштабне вторгнення втратив свій дім, найрідніших людей і зараз проживає не таке дитинство, яке має бути.

Дівчаток супроводжував Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА. Він наголосив, що наш регіон першим підтримав цей проєкт. Основна мета – залучити якомога більше охочих розповісти світу про трагедію війни і показати, що діти у всіх куточках землі хочуть миру, а українські діти попри все демонструють приклад доброти, незламності й щирості. Петро Добромільський подякував дівчаткам за їхню ініціативу і підтримку.

😍 Разом вони побували в музеї просто неба в Ужгороді, де оглянули старовинні архітектурні пам’ятки закарпатського села, виставки творів народного мистецтва, а також узяли участь у майстер-класах з виготовлення кольорових китиць та гончарства. У подарунок від музею кожна з дівчаток отримала традиційну українську ляльку-мотанку.

Після цього гості відвідали центр компактного проживання вимушених переселенців в Ужгороді. Побували в шелтері в Арданові, де проживають багатодітні сім'ї з Бахмута, а також у літньому таборі в Іршаві, в якому оздоровлюються діти зі Сходу країни. Міраі й Олександра почули історії родин з дітьми, яким через війну довелося покинути свої домівки та переїхати в наш регіон. Усі разом вони також долучилися до активностей, багато малювали та фотографувалися на згадку 🤳💛

📸 Іван Шете, Юрій Шипляк, Тіберій Шютів
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар