Словацькі благодійники вчергове подбали про комфорт діток із Свалявського сиротинця

червня 23 / 2023
🇸🇰🤝🇺🇦 Словацькі благодійники вчергове подбали про комфорт діток із Свалявського сиротинця

За сприяння уряду Словаччини, ГО "Українсько-європейське товариство "ТАНДЕМ" реалізовано міжнародний проєкт "Дитячий будинок у Сваляві" у рамках програми SlovakAid, проєкт SAMRS/2022/SP/1/28. Благодійники у повному обсязі узяли на себе організацію та проведення ремонтних робіт. Тут замінили систему електропроводки та обладнали систему кондиціонування. Вісім кондиціонерів розташували: на двох кухнях, у відділенні реабілітації, кабінеті гідротерапії та у дитячих групах.
Сьогодні Едуард Бураш - радник Прем’єр- міністра Словаччини з питань транскордонного співробітництва та голова ГО «Українсько – європейське товариство «ТАНДЕМ» Наталія Бокулева презентували свою спільну роботу у Свалявському дитячому будинку. Вартість - понад 63 тисячі євро.
Головна мета проєкту - привести електросистему закладу до євростандартів.
Роботи тривали майже півроку: поступово замінювали основні магістралі електропроводки, провели капітальний ремонт силової електромережі, замінили 21 розподільчий електрощиток.
За словами директора дитбудинку Володимира Бейреша, замінено усю проводку, яка прослужила понад 40 років.
Зараз у закладі виховується 81 дитина, з них - 21 переселенець.
Присутній на заході заступник голови облради Василь Дем’янчук подякував усім причетним до організації проведеної роботи та наголосив, що словацькі партнери активно допомагають діткам, у т. ч. і внутрішньо переселеним українцям. «Зараз у закладі перебувають діти, які евакуйовані з зони бойових дій, то ж наше завдання - зробити максимально усе, аби вони почувалися затишно та в безпеці», - зазначив В. Дем'янчук в інтерв’ю словацькому телеканалу «ta 3” та наголосив на проблемах інших комунальних закладів облради, які потребують реконструкції й модернізації.
Керуюча справами облради, депутатка облради Мирослава Ливч зазначила, що реалізований проєкт - це ще один крок до облаштування належного й комфортного проживання діток у закладі. «Висловлюю щиру подяку словацьким друзям, зокрема раднику Прем’єр-міністра Словаччини Едуарду Бурашу за надану допомогу. Попереду - інші проєкти, впровадження яких дасть можливість закладу вийти на якісно новий рівень із надання реабілітаційних послуг та забезпечення безбар’єрності», - наголошує посадовець М. Ливч.
У заході взяв участь Марек Шафін - Надзвичайний і Повноважний посол Словаччини в Україні та інші гості.
Наприкінці заходу вручили подяки від громадської організації усім причетним за підтримку в реалізації проєкту.
Мирослава Ливч удостоєна відзнак - Подяки від керівництва дитбудинку та від громадської організації за сприяння в організації роботи у дитбудинку. Посадовець подякувала меценатам за підтримку, усім працівникам дитбудинку за добре чуйне серце та турботу про діток












Категорія : Суспільство


Залишити Коментар