Закарпатські громади матимуть партнерів у польській гміні Сувалки

червня 21 / 2023
Закарпатські громади матимуть партнерів у польській гміні Сувалки

Сьогодні, керуюча справами облради, депутатка облради Мирослава Ливч із робочим візитом перебуває у гміні Сувалки ( Польща). Участь у відвідинах бере Неліпинський сільський голова Василь Брудняк.
Візит є наступним етапом у рамках налагодження співпраці між громадами Закарпатської області та Підляського воєводства. Зокрема, що стосується встановлення партнерських зв‘язків, розвитку транскордонного співробітництва та підготовка спільних проектів у рамках програми транскордонного співробітництва INTERREG NEXT 2021-2027 «Польща - Україна».
Як зазначає Мирослава Ливч, гміна Сувалки зацікавлена у співпраці із громадами Закарпатської області та у підготовці спільних транскордонних проєктів, а також у налагодженні зв’язків у гуманітарній, освітній, науковій, соціальній та іншій сферах.
Під час візиту проведено низку робочих зустрічей з представниками управління гміни та керівниками закладів соціальної сфери. Відвідали українських біженців, які прихистила громада гміни, а також познайомилися із роботою культурного хабу. Домовлено про угоду про співпрацю між гміною та Неліпинською територіальною громадою.
« Переконана, що закладена основа з налагодження дружніх зв’язків сприятиме розвитку територіальних громад та активізує роботу над спільними програмами і проєктами», - наголошує депутатка облради.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар