Закарпаття-Херсонщина: допомога у біді (відео)

червня 10 / 2023
Закарпаття-Херсонщина: допомога у біді (відео)

Вся Україна долучилася до допомоги постраждалим підтоплених районів через підрив Каховської ГЕС.

Закарпаття – теж не залишилося осторонь біди жителів Херсонщини. Очільник краю Віктор Микита запевнив – об’єднавши зусилля бізнесу, волонтерів та влади, за потреби і правоохоронців – всіляко допомагатимуть: прийматимуть переселенців, направлятимуть регулярно гуманітарні вантажі, при необхідності і загін для ліквідації наслідків відправлять, все – що у силах! Закарпаття готове приймати евакуаційні потяги з Херсонщини і розмістити людей у громадах краю. Місця для ВПО облаштовують у різних куточках регіону.

Так, на завершальній стадії і приміщення частково на 3 та 4 поверхах поліклініки на вулиці Мартина,2 в Ужгороді. 50 кімнат розраховані на 125 осіб, за потреби ліжка можна доставити і поселити більше. Також облаштовані кухні, санвузли, пральні, у планах – простір для ігор та навчання дітей. Залишилося – лише меблі встановити і подбати про благоустрій прилеглої території . Але жити і вже можна! Понад 7 тисяч місць у різних куточках Закарапття вже облаштовані і готові приймати переселенців. Мова про достойні умови для проживання. Крім прийому і розселення жителів Херсонщини, на Закарпатті спланована гуманітарна місія.

Спочатку сформували список нагальних потреб, а далі – пошук і доставка гуманітраних вантажів. Консолідація зусиль закарпатського бізнесу, волонтерів, влади– дали свої результати. Активізувалися також благодійники та міжнародні партнери. Усі об’єднали зусилля та включилися у реалізацію місії допомоги херсонцям, адже «Чужої біди не буває!» Керівники Хенсонщини звернулися також із запитом щодо транспорту – потребують як мінімум 16 пасажирських автобусів.

Із Закрпаття одразу поїхали чотири, які край отримав, як гуманітрану допомогу від угорських партнерів. Про решту ведуть перемовини з громадами інших регіонів. Віктор Микита запевнив, відправлятимуть гуманітрані вантажі камінами щодня до Херсонської обласної військової адміністрації, а вже на місці їх розподілятимуть залежно від оперативної ситуації та за потребами жителів постарждалих районів.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар