На Закарпатті з робочим візитом перебував Почесний консул України в Бельгії Кріс Бекерс

червня 10 / 2023
✔️ На Закарпатті з робочим візитом перебував Почесний консул України в Бельгії Кріс Бекерс. Під час зустрічі Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА розповів про досвід взаємодії з місцевими та релокованими підприємствами після повномасштабного вторгнення, залучення інвесторів, прийом підприємств, які виїжджали через дії ворога, створення індустріальних парків.

💬 «Наш регіон нині активно працює над посиленням економічної складової, адже від цього залежить його розвиток та України загалом. Тому цей фронт роботи важливий і потребує особливої уваги», – підкреслив заступник очільника краю.

Обговорили й створення нових робочих місць, працевлаштування, будівництво житла для спеціалістів компаній за співфінансування обласного бюджету, громад і, власне, бізнесу. Це дозволяє закривати одразу низку потреб, зазначив Василь Іванчо.

Аби пересвідчитися в ефективності реалізованого кейсу з релокації, Почесний консул і представниця від Закарпаття у Комітеті регіонів ЄС Юлія Плиска побували на двох підприємствах, які перевезли свої потужності з Дніпропетровщини в нашу область і запустили тут роботу.

Зокрема, йдеться про ТОВ «СОТОН», яке випускає полікарбонатні листи. Воно відкрило філію, вклавши в облаштування виробничого майданчика 16,5 млн грн. Інше підприємство – «СЕНТРАВІС», що є одним з найбільших у Європі з виробництва безшовних нержавіючих труб.

💬 «Нам вдалося створити комфортні умови для роботи бізнесу, і він вже відновив тут свою діяльність», – додав Василь Іванчо.

Відтак поспілкувалися з керівниками підприємств з відновлювальної енергетики «РЕНЕР» та «ФРЕНДЛІ ВІНД ТЕХНОЛОДЖІ». Обговорили питання розвитку цього напрямку в Україні й перспективи, оскільки така енергетика є екологічно безпечною, економічно вигідною і прогресивною альтернативою.

🤝 «Дякую Почесному консулу України у Бельгії Крісу Бекерсу за увагу до Закарпаття й нинішні зустрічі. Щиро радіємо, що маємо підтримку серед європейських колег і партнерів», – підкреслив заступник голови ОВА.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар