На Закарпатті виявили значні знищення флори унаслідок лісової пожежі

червня 10 / 2023

У результаті проведення роботи з охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів та проведення заходів щодо моніторингу публікацій у засобах масової інформації працівники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області провели обстеження та спільний огляд з працівниками поліції території лісового фонду Великоберезнянського лісництва філії «Ужгородське лісове господарство».




Встановлено, що в результаті лісової пожежі, яка мала місце минулого року, пошкоджено та знищено лісові культури на площі 16 га. 158 дерев цінних порід пошкоджено до припинення росту та 65 пнів від зрубаних дерев без ознак відведення їх в рубку. До цього часу лісовідновлювані заходи на знищених ділянках працівники господарства так і не провели, розбіжність у площі пожежі склала 4 га.

Збитки навколишньому природному середовищу склали 21 мільйон 600 тисяч гривень, матеріали виявлених порушень скеровані до правоохоронних органів для проведення розслідування та відправлено претензії лісовому господарству для відшкодування заподіяних збитків.

Наголошуємо, що згідно ст. 13 Конституції України ліс належить народу України, а лісгосп являється користувачем, в обов’язки якого входить охорона та захист лісу в тому числі від пожеж.

У зв’язку з чим Державна екологічна інспекція у Закарпатській області просить у цей пожежонебезпечний період утриматися громадян від розведення багаття у лісі та на відкритих територіях та суворо дотримуватися правил пожежної безпеки.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар