Англієць приїхав в Україну допомагати ЗСУ, а тепер волонтерить у Мукачеві (ФОТО)

червня 09 / 2023

Англієць продав все своє майно та приїхав допомагати українській армії. Чоловік побував у гарячих точках та роздавав Біблії у прифронтових зонах. Зараз він у Мукачеві та погодився розповісти Mukachevo.net свою історію.

Діабло народився і жив у Англії, та коли почалася війна в Україні, не зміг залишатися осторонь. Чоловік продав все, що мав, купив позашляховик та приїхав на схід нашої країни. Там він роздавав Біблії і допомагав евакуйовувати людей.

Потім віддав своє авто для ЗСУ і зараз збирає гроші на ще одну автівку для армії. Тут він зустрів багато цікавих людей та навіть собаку, яку назвав Дизель. Про свою історію в Україні Діабло розповів у невеликому інтерв’ю. Далі його розповідь без змін.



«Я, 53-річний чоловік з обмеженими можливостями з Англії. Був спеціалізованим виконавцем в Англії та працював альтернативною моделлю й актором на телебаченні і на живих виступах, через мій сильно татуйований і видозмінений вигляд.

Я відмовився від спеціально адаптованого для інваліда будинку, який мені надала місцева влада і, до речі, я не зможу отримати інший, тому що на це мені знадобиться 8-12 років у списку очікування.


Продав усі свої меблі та майно, щоб купити та спеціально підготувати джип, для того щоб приїхати в Україну. Побачивши жахи, які тут відбувалися щодня, в телевізійних новинах я просто не міг сидіти і нічого не робити.

Спочатку, я надіслав гроші, щоб двоє біженців могли поїхати до Варшави, але потім захотів зробити набагато більше, тому я прийняв рішення продати все і приїхати в Україну. Я попрямував до Ізюма, де познайомився та почав працювати з волонтером із Карпатського регіону, і ми почали проводити евакуацію людей з фронту. Я кілька разів проїжджав на відстані 3 км від лінії фронту і чув кулеметну стрілянину та вибухи.



Саме під час цих поїздок на фронт, на блокпостах поліції та армії мені дали псевдонім «Тайсон» через моє татуювання на обличчі, на честь колишнього чемпіона Америки з боксу у важкій вазі Майка Тайсона, який також зробив знамените татуювання на обличчі. Також я доставляв медичне приладдя у військові госпіталі та доставляв допомогу людям, які залишилися у зруйнованих селах.

У вільний час, на перехресті дороги у Бахмуті, роздавав бійцям українські Біблії, щоб їх трохи розрадити. Коробки з Бібліями прислали мені в Ізюм з заходу України і це стало важливою частиною моєї місії тут. Я — християнин, незважаючи на свою зовнішність. Мабуть я був найбільш дивним місіонером, але мені вдалося роздати багато Біблій.




На жаль, через мою інвалідність і хронічний біль у спині та плечах, мені було дуже важко їхати по жахливих дорогах поблизу Бахмута і вкінці кожного дня я відчував страшенний біль (думав, що це агонія) та був близький до думки про те, щоб здатися та повернутися до Англії. Та все одно хотів зробити більше для України.

Під час повернення з Києва до Ізюма, я врятував бродяче цуценя з автозаправної станції. Він був брудним, смердючим і погано поводився. Я назвав його «Дизель», оскільки я підібрав його на АЗС. Він став моїм новим компаньйоном і найкращим другом, давши мені стимул так просто не здаватися. Я взяв його з собою у Ізюм.



Згодом я подарував свій джип мінометній бригаді в Бахмуті, оскільки вони мали такий самий тип джипа раніше, але він був знищений. Тому я пожертвував свій, так як солдатам необхідні транспортні засоби.


Я продовжував свою місію, щодня їздячи до перехрестя на таксі, щоб роздавати Біблії. На жаль, у мене був поганий досвід на роздоріжжі з молодою 29-річною жінкою, на ім’я Ірина, яку я знав і спілкувався з нею щодня. Я побачив, як її ногу відірвало на міні. Міни та міни-пастки на сході є великою проблемою і все ще щотижня люди гинуть, або отримують поранення від них, включаючи жінок і дітей.

Тоді я знову захотів зробити більше, тому і став цивільним волонтером у міжнародному легіоні та працював безпосередньо на генерала (з чотирма зірками на погонах). Я знайшов спосіб отримати великі дизельні генератори потужністю 5 кВт, які дуже важко знайти на сході. Вони були пожертвувані для командного пункту на передовій. Також працював з головним медичним офіцером Легіону Костянтином. Ми отримували вкрай необхідні медичні засоби та ліки з Києва та Харкова. Пізніше я долучився до групи з Києва під назвою "United Biker Front", яка постачала вкрай необхідні мотоцикли на передову. знайшов деталі та купив для них шини.



Під час того, як я відокремлював коляску від ще одного мотоцикла, у мене був другий дуже поганий досвід із міною. Я працював приблизно 45 хвилин, щоб відокремити стару коляску від мотоцикла Dnepro k750, моя голова була буквально на 40 см від землі, а потім раптом, як тільки я намагався їх розділити, я подивився вниз і просто завмер. Під коляскою, лише 40 см від моєї голови, була міна метелик.




Мені так пощастило, що вона не розірвала мені голову. Це було саме на Великдень (у неділю). Це справді було моє великоднє диво! Я пішов і сказав власнику ділянки про міну. Ми викликали саперів. Тоді я просто впав на землю, обійняв свою собаку і плакав більше години. Мені неймовірно пощастило і я був вдячний за те, що залишився живий. Я молився і дякував. На жаль, це залишило відбиток на моїй психіці. У мене виникла повна огида і страх до мін після того, що я побачив, що сталося з молодою жінкою.

А потім це спричинило посттравматичний стресовий розлад і я виявив, що не можу виконувати свою роботу в інтернаціональному легіоні через страх мін. Тоді генерал сказав мені, що я маю знайти час, щоб відволіктися від цього всього та очистити свої думки, а також подумати про своє майбутнє, тому я залишив Ізюм і поїхав на захід до Мукачева.



Все, що я мав в Англії, я віддав, щоб допомогти народу України. Я пожертвував свій джип, я відмовився від свого дому, все, що я маю, зараз вміщається в одній валізі та одній маленькій сумці. І, звичайно, мій вірний друг Дизель теж зі мною. Я приїхав на захід, щоб зібратися з думками після травматичного досвіду і зараз я бездомний і без грошей. Я не маю абсолютно ніяких грошей і живу в притулку для переміщених ромів-біженців, але мені потрібно знайти більш підходяще довгострокове житло. Я сподіваюся продовжувати допомагати як волонтер у центрі для біженців і моя робота в Україні ще не завершена.




У мене все ще є друзі та зв’язки на сході в Ізюмі. Я хочу продовжувати допомагати і хочу оселитися тут, в місті краси Мукачево назавжди. Я все ще роблю все, що можу, для України, солдатів і людей на сході, а також допомагаю мешканцям Мукачева всім чим можу. Я віддав усе, що мав для України, але все ще хочу зробити набагато більше. І зараз я відчайдушно хочу спробувати зібрати 4000 євро на спеціально підготовлену машину, щоб привезти її в Україну, і будь-хто, хто забажає, може зробити пожертву, щоб допомогти мені. Це може бути навіть пропозиції житла. Можете зв'язатися зі мною за номером +380 68 8007977, я буду вдячний за будь яку отриману допомогу , щоб мати можливість купити спеціально підготовлену машину. А також прошу допомогти та підтримати мене будь-яким способом у моїй подальшій місії в Україні. Кожен євро має значення і ці машини вкрай потрібні на сході і мені дуже потрібно зібрати необхідну суму, щоб доставити цю машину в Україну для ЗСУ.



Я дуже люблю Україну - це прекрасна країна з прекрасними людьми. Нещодавно я зробив нове татуювання - українським тризубом і тепер це буде моє останнє татуювання. Я сподіваюся жити тут після війни і, оскільки в мене більше немає дому в Англії, я не маю куди повертатися. Я віддав все, що мав для України, але в Україні я знайшов себе і те чого не вистачало в моєму житті.

Провівши останні 15 років мого життя в Англії, дозволивши своїй інвалідності керувати та визначати моє життя, Україна повернула мені мою самоповагу, мої амбіції, радість і щастя в моєму житті від того, що я можу допомагати іншим і я знайшов співчуття та внутрішній спокій. Я схуднув на два розміри, відколи я приїхав в Україну. Та я почуваюся фізично здоровим і зараз я проводжу свої дні без болю через інвалідність. Але, можливо, у мене з’явилося ще кілька сивих волосків від стресу.




Нещодавно через те, що я був настільки виснаженим, фізично та психічно, я захворів і опинився в лікарні Мукачева, де я отримав чудовий догляд. Волонтери, з якими я працюю тут, щоб допомогти біженцям, були чудовими, дуже допомогли мені та підтримували і я хочу мати змогу допомогти їм у будь-який спосіб і хочу допомогти людям Мукачева та людям України та отримати Боже благословення.

Щоб допомогти з пожертвами чи можливим розміщенням , будь ласка , звертайтеся за номером +380 688 007977. Monobank 4441111130168713, Oksana voloshyn».


ДЖЕРЕЛО
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар