Юні політологи Закарпаття ознайомилися із роботою обласної ради

червня 07 / 2023
📚👩‍🎓Юні політологи Закарпаття ознайомилися із роботою обласної ради

Заступник голови облради Василь Дем’янчук разом із депутатом облради Миколою Сличком провели екскурсію радою для студентів-політологів 2 та 3 курсів УжНУ, у яких зараз триває наукова практика. Тож про шляхи життєзабезпечення області та політичні реалії студенти дізналися із перших уст.

У ході відвідин депутати розповіли студентам про облраду як орган місцевого самоврядування, що представляє спільні інтереси територіальних громад, сіл, селищ і міст у межах повноважень, визначених Конституцією України, чинним законодавством, особливо про діяльність в умовах воєнного стану. Окремо обговорили систему виборів в Україні, діяльність політичних партій та їх представництво в облраді.

Василь Дем’янчук розповів про вибори голови і заступників голови облради, функціональну її спрямованість та організаційну структуру: керівництво, заступники, виконавчий апарат, депутати. Майбутні політологи цікавилися як готуються засідання сесій, постійних комісій, пленарні засідання та як працює рада у міжсесійний період.

Наголошувалося, що рішення у раді приймається дискусійно й демократично. Зараз у раді діє 10 комісій, у яких працюють обласні депутати. Відтак присутня молодь здійснила огляд будівлі облради та познайомилася із функціональним призначенням окремих приміщень: сесійної зали, малого залу, атріуму.

Також студенти побували у кабінеті заступника голови, де отримали вичерпну інформацію про напрямок, який курує Василь Юрійович. На завершення зустрічі посадовець закликав молодь завжди бути патріотами, добре навчатися, сумлінно трудитися та робити усе можливе для розквіту свого рідного краю і України.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар