На Тячівщині провели робочу зустріч у межах проєкту «Підвищення енергонезалежності Дубівської територіальної громади»

червня 04 / 2023
У Дубовому провели робочу зустріч у межах проєкту «Підвищення енергонезалежності Дубівської територіальної громади»

Дубівська ТГ – гірська громада Закарпаття, що впроваджує заходи з підвищення енергобезпеки шляхом розвитку локальної мережі ВДЕ. Відповідний проєкт реалізовують ГО «Екосфера» за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe у межах проєкту «Підвищення енергобезпеки Дубівської територіальної громади».

Під час робочої зустрічі експерти ГО «Екосфера» спільно з працівниками селищної ради обговорили «Програму підвищення енергоефективності та енергонезалежності Дубівської тергромади» на період з 2023 - 2027 рр.

Програма передбачає реалізацію комплексу заходів, спрямованих на відмову від викопних джерел енергії, скорочення споживання енергії та встановлення комунальних СЕС для виробництва і споживання власної електроенергії, що підвищить енергонезалежність громади.

Заходи стосуватимуться бюджетної сфери, вуличного освітлення та централізованого водопостачання, водовідведення та очистки комунальних стоків.

Першим кроком до цього стане встановлення гібридної комунальної СЕС на будівлі селищної ради, що матиме тепловий накопичувач електроенергії. Акумуляторна батарея дозволить забезпечити безперебійну роботу селищної ради, навіть в умовах аварійних відключень електроенергії.

Також у громаді створять Фонд енергонезалежності, кошти якого спрямовуватимуть на заходи з енергоефективності та розвитку ВДЕ. Отриманий досвід можна буде реплікувати і в решті громад Закарпаття, просуваючи ідеї енергетичної демократії у місцеві енергетичні політики територіальних громад.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

ULEAD з Європою / ULEAD with Europe
ULEAD з Європою в Закарпатській області
Дубівська селищна територіальна громада - офіційна сторінка
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар