Із представниками НСЗУ у міськраді Ужгорода обговорили програму медичних гарантій

травня 30 / 2023

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, секретар Ужгородської міськради Арсен Мелкумян зустрілися напередодні з директоркою Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Тетяною Кудик, її заступницею Мирославою Децик та головною спеціалісткою, відповідальною за Закарпатську область, Надією Михайловською.

Обговорювали реалізацію державної політики у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення (програма медичних гарантій) у медичних закладах міста, а також контрактування закладів охорони здоров’я міста з Національною службою здоров’я України.

У зустрічі взяли участь і заступниця начальника управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення міськради Ірина Столярова, керівник центральної міської клінічної лікарні Павло Лукач, радник міського голови Володимир Мильо.

Міський голова розповів, як працюють над трансформуванням системи охорони здоров'я в Ужгороді, йшлося і про об'єднання пакетів НСЗУ, можливості перерахунку їх вартості, важливості надавати в одному закладі, наприклад, послуги із лікування інсульту чи іншої хвороби і, відповідно, можливість у такому випадку не розпорошувати кошти, які виділяє НСЗУ, а пацієнт би отримував якісні медичні послуги.

Тетяна Кудик запропонувала допомогу із консультаціями спеціалістів Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України і свою особисту – при формуванні спроможної мережі медичних закладів у місті.

Також фахівчині відвідали Ужгородську міську дитячу лікарню, де оглянули, як проводять реабілітаційні заходи для діток – такий пакет послуг законтрактований із НСЗУ і держава оплачує його.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар