Українці, які через війну вимушено виїхали за кордон, можуть дистанційно відмовитися від отримання різних видів соціальної допомоги

травня 30 / 2023

Для цього потрібно написати відповідну заяву в довільній формі із зазначенням таких обов’язкових реквізитів:
▪️назва органу соціального захисту населення, в якому громадянин перебуває на обліку;
▪️прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) отримувача допомоги;
▪️адреса зареєстрованого/задекларованого місця проживання/перебування;
▪️контактний номер мобільного телефону;
адреса електронної пошти (за наявності);
▪️вид отримуваної допомоги (наприклад, допомога при народженні дитини, допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю тощо).
📩 Надіслати заяву щодо відмови від соціальної допомоги електронною поштою або засобами поштового зв’язку на адресу відповідного органу соціального захисту населення в Україні.
🔍 Контакти органів соціального захисту населення можна знайти на сайтах відповідних районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад.
Орган соціального захисту населення, до якого надійде звернення, після припинення виплати певного виду допомоги надішле громадянину електронною поштою або засобами поштового зв’язку довідку/скан-копію довідки про неотримання допомоги. Якщо така довідка необхідна, то це потрібно зазначити в заяві.
☝️Якщо особа виїхала з території, на якій ведуться бойові дії або яка тимчасово окупована, а органи соціального захисту не мають можливості здійснювати свої повноваження, заяву можна надіслати до профільного департаменту обласної військової адміністрації ➡️ https://is.gd/nM1Xgq.
📍 Аналогічним є механізм відмови від житлових субсидій або пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в Україні.
Дистанційно або засобами поштового зв’язку можна подати відповідну заяву про припинення виплат до органів Пенсійного фонду. У разі необхідності отримання довідки/скан-копії довідки про припинення та неотримання житлової субсидії/пільг – зазначити про це в заяві.
Контакти територіальних органів Пенсійного фонду України можна знайти за посиланням ➡️ https://is.gd/qQYg61.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар