Керівники комунальних медзакладів облради працюють над залученням коштів міжнародної технічної допомоги

травня 23 / 2023

Виконувач повноважень голови Закарпатської облради Андрій Шекета, заступник голови Василь Дем’янчук та керуюча справами ради Мирослава Ливч провели робочу нараду з керівниками комунальних некомерційних підприємств медичної галузі.
На порядку денному – участь обласних медустанов у програмах транскордонного співробітництва з метою залучення коштів міжнародної технічної допомоги для покращення рівня надання медичних послуг.
Андрій Шекета, зокрема, наголосив, що такі програми спрямовані на розвиток інфраструктури та загалом на підвищення якості медичної допомоги у регіонах, що беруть участь у співробітництві. Посадовець детально пояснив за яким принципом здійснюється така співпраця, які програми відкриваються у поточному році та за якими пріоритетами можна подавати проєктні заявки.
Він зауважив, що участь медичних установ у таких програмах може включати різні аспекти: проекти будівництва та реконструкції; професійного розвитку та обміну досвідом; дослідження та інновацій тощо. Насамперед потрібно знайти установу-партнера за кордоном та зацікавити у співпраці.
Присутні керівники медустанов поділилися своїми напрацюваннями, досвідом участі у таких програмах та ідеями, які випливають із реалій сьогодення.
До прикладу директор КНП «Закарпатський обласний медичний центр психічного здоров'я та медицини залежностей» Василь Кручаниця наголосив, що має певні напрацювання у напрямку створення Центру психологічної реабілітації та відділення підтримуваного проживання для пацієнтів. Для цього нині є налагоджені контакти із окремими клініками Угорщини та Словаччини.
Головний лікар Закарпатської обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк планує реалізувати проєкт із енергозбереження медзакладу, для цих цілей уже виготовлено ПКД.
Директор КНП «Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги» ЗОР Фома Білинець зазначив, що вже досягнуто домовленості із польськими партнерами по основних спільних заходах, тренінгах, закупівлях транспорту та обладання тощо. Також керівник зауважив, що головним бенефіціаром буде польська сторона.
Директор Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака Юрій Яцина розповів про домовленості із польськими партнерами.
Директорка Обласної дитячої лікарні, депутатка облради Єлизавета Біров окреслила результати співпраці медзакладу та запропонувала допомогу іншим у налагодженні партнерських зв’язків із медичними установами сусідніх країн.
Резюмуючи зустріч, керівництво облради наголосило, що всіляко підтримуватиме КНП у впровадженні ініціатив, сприятиме розвитку медичної сфери та покращенню доступу до якісної медичної допомоги у краї.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар