Прикордонники відзначають своє професійне свято 30 квітня: На варті державних рубежів (відео)

квітня 30 / 2023

Прикордонники відзначають своє професійне свято 30 квітня. Проте щодня охороняють кордони нашої держави! Несуть службу з усією відповідальністю! Першими зустрічають людей в Україні, а також і ворога під час воєнних дій!

Як несуть службу прикордонники Чопського загону, чим займаються на своєму посту залежно від спеціалізації. Мукачево – місто над Латорицею. Тут багато років тому на місцевих пляжах та набережних не було не яблуку впасти. Діти, молодь та старше покоління щодня збирались тут аби подихати свіжим повітрям, насолодитись красою природи, та найголовніше якісно та з користю провести час.

Та з останніми роками на жаль бачимо, що ситуація змінилася і не у кращу сторону. Якщо візуально набережні ще виглядають гарно, то про проведення довкілля тут говорити можемо небагато. Люди мають можливість прогулятися, подихати повітрям. Але жодної інфрастрктури, кав’ярень тут немає, хіба що у парку Перемоги, який звели кілька років тому. Та і те, у ньому є купа будиночків, у яких продають різну продукцію під час відомого фестивалю Червене Вино, взимку. У інші ж пори року, у прості ті ці будиночки стоять без роботи. І знову ж таки, прикладом з того, як потрібно працювати і підтримувати розвиток міста тут є Ужгород.

Тут набережна Незалежності – улюблене місце людей, у якому є стільки варіантів проведення дозвілля, що і іти більше нікуди не потрібно. Ось так раніше виглядав один з парків у місті Мукачево, який доречі також знаходиться на березі річки. Місцеві вже настільки були у відчаї та прагнули отримати належні місця для відпочинку, що подали власний проєкт облагородження парку через бюджет громадських ініціатив. Та варто зауважити, що навіть після проєкту набережна не набула належного вигляду. Адже збудували тільки дитячі майданчики.

Жодних кав’ярень, чи закладів харчування так і не має. Якщо в межах парку Перемоги та новозбудованого парку Андрія Кузьменка території облагороджені: є асвальтопокриття та дитячі майданчики , то у межах житлових мікрорайонів, до прикладу району Росвигово – її стан бажає кращого. Аналізуючи ситуацію яка склалася, закрадається питання – чому ж так мало робиться у напрямку покращення інфраструктури? Чому підприємці не будують нові заклади, що не тільки покращило б дозвілля людей, а ще і дало б змогу створити нові робочі місця?

Здавалося б це ініціатива, від якої виграли б усі – місто б знову процвітало, люди були б задоволені, і якісно проводили б час, підприємці могли б ще більше наповнити бюджет громади. А можливо відповідь є, але її бояться озвучити? Можливо, бізнес у місті можна створювати лише на умовах вигідних окремим посадовцям? Знову ж таки, це виключно суб’єктивне припущення, базоване на спогляданні ситуації, яка склалася. Так це чи ні – не можемо стверджувати. Та хотілося б щоб у Мукачеві жити було комфортно усім – і простим людям, і підприємцям.

Адже територіальна громада – це, умовно кажучи, дитина, якою потрібно опікуватись, і давати їй усе найкраще. А не поле, з якого можна тільки збирати плоди.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар