Модьор Левенте в Ужгороді: "Ситуація з елементами, які намагаються розхитувати Закарпаття на міжетнічному ґрунті, перебуває під контролем керівників краю..."

квітня 02 / 2023

Про це заступник Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, Парламентський державний секретар Левенте Модьор заявив, відповідаючи на питання журналістів про ніби тоутиски угорської нацменшини на Закарпатті.
Щодо питань угорської нацменшини, ми підтримуємо постійний діалог з угорськими громадами та органам місцевого самоврядування. З іншого боку у нас є постійний діалог між Будапештом та Києвом і Будапештом і Ужгородом. Тому постійно працюємо над подоланням протиріч у цьому напрямку. Відзначу, що серед українських псадовців є чимало тих, хто мають конструктивний підхід до цього питання. Зокрема, величезну допомогу у цьому плані нам надають керівники облради та облансої адміністрації Закарпаття.
Я ніколи зі свого боку не відчував утисків з боку України та українців. І можу констатувати, що ситуація з елементами, які свідомо намагаються розхитувати ситуацію у цьому напрямку на Закарпатті, перебуває під контролем Віктора Микити та Володимира Чубірка.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар