На Закарпатті вводиться нерестова заборона вилову риби (Список дозволених місць)

березня 29 / 2023

Відповідна заборона вводиться з метою охорони та відтворення водних біоресурсів у природних рибогосподарських водних об’єктах.

У Державній екологічній інспекції додають, також заборона діє на використання плавзасобів у місцях нересту; здійснення підводного полювання; проведення днопоглиблювальних, вибухових або інших робіт; добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту риби.

В даний період відводяться місця на спеціально визначених ділянках водойм, де дозволено любительське та спортивне рибальство з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом, а саме:

на р.Тиса:

в адміністративних межах м. Рахів ( від перехрестя вул. Карпатська та вул. Привокзальна до перехрестя вул. Лазівська та вул. Миру);
в адміністративних межах м. Тячів (від перехрестя вул. Промислова та вул. Незалежності до перехрестя вул. Бардіївська та провулку Київського);
в адміністративних межах м. Хуст ( від кінця вул. Маркуша до кінця вул. Вокзальної);
в околиці м. Виноградів ( від готельно-розважального комплексу Чорна Гора до кінця вул. Буковинської в с. Мала Копаня);
на р. Уж:

в околиці с. Кам’яниця Ужгородського району ( від готельно-розважального комплексу «Під замком» до автомобільного заїзду до пішохідного переходу комплексуСкалка);
в околиці м. Ужгород ( від перехрестя вул. Ужанська та вул. Гранітна до кінця зони відпочинку на початку с. Оріховиця);
в адміністративних межах м. Ужгород ( від перехрестя вулю Бірковича та вул. Приладобудівна до житлового комплексу Парус – Ріверсайд на вул. Гленца)
на р. Латориця:


в околиці м. Чоп ( від автомобільного з’їзду до станції Дачна до місяця впадіння меліоративного каналу в околиці с. Червоне);
в адміністративних межах м. Мукачево (від замку Паланок до кафе Якір по вул. І. Парканія);
в околиці м. Свалява ( від ТОВ Форшнер Україна Полата до з’їзду з траси Е50 до Дому молитви ХВЄ с. Сусково).
Водосховища:

Вільшанське (Теребле-Ріцьке) – з лівого берегу від першого заїзду вверх по течії до початку с. Мерешор);
Роман Потік (Горбок) – ділянки, що розташовані у верхній частині водосховища на північний схід від мостових переходів траси Н09.
Державна екологічна інспекція у Закарпатській області попереджає: за порушення правил рибальства в період нересту передбаченоадміністративну та кримінальну відповідальність. Відповідно до ч.3 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн., на посадових осіб від 170 до 510 грн.; за грубе порушення правил рибальства, тобто рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, ч.4 ст. 85 КУпАП передбачений штраф від 340 до 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, на посадових осіб від 510 до 850 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. У разі завдання істотної шкоди рибним запасам, правопорушникам загрожує відкриття кримінального провадження за ст. 249 ККУ, яке передбачає накладання штрафу від 17000 до 51000 грн. або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього здобутого.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар