На Закарпатті зняли нерестову заборону на лов риби та інших водних біоресурсів

січня 29 / 2023
На Закарпатті зняли нерестову заборону на лов риби та інших водних біоресурсів

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області інформує - в області знята осінньо-зимова нерестова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів.

Термін її дії тривав з 10 вересня 2022 року по 10 січня 2023 року.

Основна мета – забезпечити охорону та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції і місць природного відтворення риби, яка нереститься в осінньо-зимовий період.

Як виняток, в осінньо-зимовий нерестовий період, в окремо визначених ділянках рибогосподарських водних об’єктів Закарпатської області, дозволено здійснення любительського рибальства однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з однією приманкою з берега.

Незважаючи на те, що було повідомлено про заборону вилову риби під час нересту та поінформовано щодо наслідків порушення правил рибальства, інспекторами Державної екологічної інспекції у Закарпатській області неодноразово було виявлено правопорушників, які здійснювали незаконний вилов риби на заборонених ділянках. За результатами проведених заходів з охорони водних біоресурсів за період осінньо-зимового нересту риби з 10.09.2022 року по 10.01.2023 року Інспекцією було притягнуто 38 осіб до адміністративної відповідальності за ст.85 ч.3 КУпАП на загальну суму штрафів 1955 гривень, яку сплачено в повному обсязі.
Інспекція продовжує проведення заходів з попередження та недопущення порушення вимог природоохоронного законодавства.

Довідково: відповідно до ч.3 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн., на посадових осіб від 170 до 510 грн.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар