Новини Закарпаття

Психолог Управління поліції охорони Закарпаття розповіла, як уберегти себе від нападу зловмисника


Повертаючись додому ввечері, не ходіть поодинці, уникайте погано освітлених вулиць, скверів, безлюдних місць, лісопаркових зон та районів будівництв.
Якщо на Вас напав грабіжник і сили явно не на Вашу користь, краще віддати йому гаманець, сумку, ніж битися за неї, ризикуючи здоров'ям і життям.
Якщо Ви затримались допізна, зверніться з проханням до близьких або знайомих вийти Вам на зустріч.
Будьте обережні і розбірливі в нових знайомствах. Не варто жінці, якщо вона одна, сідати в машину незнайомої людини.
Якщо Ви змушені скористатися випадковою машиною, намагайтеся запам'ятати номер автомобіля і повідомити його комусь із друзів або родичів по мобільному телефону так, щоб водій не чув.
Не показуйте водію таксі чи випадкового автомобіля, що у Вас в гаманці значна сума грошей.
У темний час доби йдіть посередині тротуару, щоб знизити ризик раптового нападу та, у випадку нападу, мати час оцінити ситуацію.
Якщо вас пізно ввечері з будь-якої причини зупинили сторонні особи, не зупиняйтесь у темному місці, а намагайтесь дійти до найближчого ліхтаря, вітрини магазину або іншого освітленого місця. Вірогідно, що зловмисники в такій ситуації відмовляться від злочинних дій.
Не давайте можливості хуліганам спровокувати себе. Уникайте зневажливих висловлювань на їх адресу. Залишайтеся спокійним, об'єктивним та виваженим.
Мобільні телефони носіть у кишенях, бажано таких, що закриваються ґудзиками або блискавкою, на крайній випадок, у сумці.
Безпека - це не випадковість, це результат обережності та пильності. Найкращий спосіб уникнути небезпеки - це бути завжди насторожі.
Управління поліції охорони в Закарпатській області
Перейти на сайт