Психолог Управління поліції охорони Закарпаття розповіла, як уберегти себе від нападу зловмисника

березня 27 / 2023

Повертаючись додому ввечері, не ходіть поодинці, уникайте погано освітлених вулиць, скверів, безлюдних місць, лісопаркових зон та районів будівництв.
Якщо на Вас напав грабіжник і сили явно не на Вашу користь, краще віддати йому гаманець, сумку, ніж битися за неї, ризикуючи здоров'ям і життям.
Якщо Ви затримались допізна, зверніться з проханням до близьких або знайомих вийти Вам на зустріч.
Будьте обережні і розбірливі в нових знайомствах. Не варто жінці, якщо вона одна, сідати в машину незнайомої людини.
Якщо Ви змушені скористатися випадковою машиною, намагайтеся запам'ятати номер автомобіля і повідомити його комусь із друзів або родичів по мобільному телефону так, щоб водій не чув.
Не показуйте водію таксі чи випадкового автомобіля, що у Вас в гаманці значна сума грошей.
У темний час доби йдіть посередині тротуару, щоб знизити ризик раптового нападу та, у випадку нападу, мати час оцінити ситуацію.
Якщо вас пізно ввечері з будь-якої причини зупинили сторонні особи, не зупиняйтесь у темному місці, а намагайтесь дійти до найближчого ліхтаря, вітрини магазину або іншого освітленого місця. Вірогідно, що зловмисники в такій ситуації відмовляться від злочинних дій.
Не давайте можливості хуліганам спровокувати себе. Уникайте зневажливих висловлювань на їх адресу. Залишайтеся спокійним, об'єктивним та виваженим.
Мобільні телефони носіть у кишенях, бажано таких, що закриваються ґудзиками або блискавкою, на крайній випадок, у сумці.
Безпека - це не випадковість, це результат обережності та пильності. Найкращий спосіб уникнути небезпеки - це бути завжди насторожі.
Управління поліції охорони в Закарпатській області
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар