Закарпаття — лідер за кількістю демонтованих радянських об'єктів в Україні з початку війни

березня 25 / 2023

За останній рік ми разом із громадами провели велику роботу за напрямком подолання наслідків русифікації та тоталітаризму в нашому регіоні.
Мова про монументальну радянську пропаганду, топоніми й інші рудименти, які встановлювали з метою нав’язування лояльного ставлення українців до комунізму та його представників.
Я дякую громадам за підтримку й кроки назустріч у цьому питанні. Більшість громад прийняли відповідні рішення щодо виключення таких пам’яток з переліків та демонтували їх.
☝🏻 Водночас в окремих населених пунктах все ще є залишки радянщини. Упевнений, що це тимчасове явище, яке зникне остаточно на Закарпатті найближчим часом. Відповідна робота триває.
Росія століттями загарбувала й підминала під себе український культурний простір, а також намагалася вкрасти і спотворити нашу історію.
Воєнні злочини, скоєні цією країною-терористкою, не мають лишати жодних сентиментів до будь-якого об’єкта маніпулятивної радянської монументальної культури, які зникають у наших містах і селах.
Зруйновані об’єкти військової та цивільної інфраструктури України — ось пам’ятки, що лишає по собі «вєлікая культура Расії».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар