«Закарпаттяобленерго» продовжує пояснення, що, звідки, як, куди і навіщо: тобто, що таке електрика і з чим її їдять

березня 12 / 2023
«Закарпаттяобленерго» продовжує пояснення, що, звідки, як, куди і навіщо: тобто, що таке електрика і з чим її їдять

А чи знали ви, що…
На тлі ворожих атак по об’єктах енергетики України всі ми зрозуміли дві речі: яку велику роль у нашому житті відіграє електроенергія, і наскільки мало ми знаємо про енергетику, принципи роботи енергосистеми тощо.
«Закарпаттяобленерго» продовжує пояснення, що, звідки, як, куди і навіщо. Тобто, що таке електрика і з чим її їдять 🙂
Отже, як уже йшлося, до війни 55% генерації в Україні давала атомна енергетика, понад 30% – теплові електростанції, сьогодні ж – про ГЕС, «зелену» енергію.
Гідроелектростанції виробляли близько 5%, вони регулюють систему у час найбільшого навантаження. ГЕС закачують воду вночі, коли споживання мінімальне і є надлишок електроенергії, а скидають – у години пікового споживання, вранці та увечері. Це резерв, який, за потреби, може швидко дати системі електроенергію.
Сонячні, вітрові електростанції, 8%. Україна з 2021 року разом із усім цивілізованим світом узяла на себе зобов’язання до 2030 року скоротити рівень викидів парникових газів на 40% у порівнянні з 1990 роком. У майбутньому сонячні та вітрові електростанції можуть стати запорукою енергетичної безпеки України.
Наразі зелена генерація тільки розвивається і використовується для резерву під час дефіциту в енергосистемі. Її мінус – залежність від погоди, а плюс – екологічність.
Детальніше (https://e-b.com.ua/.../energosistema-ukrayini-vpliv-viini...)
Слідкуйте за постами і тегами. Вивчаємо принципи електропостачання – тримаємо енергетичний фронт!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар