Лише через діагностичне відділення обласного онкодиспансеру проходить майже 60 тисяч пацієнтів у рік

березня 08 / 2023
Лише через діагностичне відділення обласного онкодиспансеру проходить майже 60 тисяч пацієнтів у рік


Про це сьогодні розповів головний лікар КНП «Закарпатський протипухлинний центр» Закарпатської обласної ради Андрій Русин у ході робочої зустрічі з колективом закладу голови облради Володимира Чубірка, його заступника Василя Дем’янчука та керуючої справами облради Мирослави Ливч.
Посадовці облради цікавилися поточним станом справ у медзакладі у сучасних реаліях, вислухали лікарів про нагальні потреби, окреслили подальші спільні кроки із поліпшення роботи центру.
За словами директора КНП Андрія Русина, медзаклад має 250 ліжкомісць, 30 – зарезервовано для екстрених випадків госпіталізації військових ЗСУ. В онкодиспансері працює 7 відділень, пацієнти отримують хіміотреапевтичне та радіологічне лікування, здійснюються хірургічні операції. Тільки через гастрологічне відділення проходить майже 60 тисяч пацієнтів у рік.
Наголошувалося, що пріоритетними питаннями насамперед є безпека пацієнта, поновлення парку лікувально-діагностичної апаратури. Про потреби в обладнанні розповіли керівники відділень диспансеру, а також присутні обговорили проблему обслуговування апаратури (в основному через 10-12 років стає застарілою), заміну деталей тощо.
Відтак для ефективності у роботі медпрацівникам необхідні нові апарати: УЗД, Рентген, КТ, гастроскопи, мамограф, лапароскопічна установка тощо. Потребує оновлення апаратура лабораторії, яка є основною ланкою у лікувальній діагностиці закладу: мікроскопи, реактиви, ономаркери та ін.
Зі свого боку Володимир Чубірко акцентував на можливостях участі лікарні у грантових програмах (Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна, Україна-Польща та Україна -Румунія), позаяк у рамках міжнародної співпраці є змога придбати нове медичне обладнання та засоби для його обслуговування. Приміром, з його слів, заклад може готувати проєкт для Програми Польща-Україна, зокрема із забезпечення рівного доступу до медичної допомоги, використовуючи можливості проєктного менеджменту Агенцій регіонального розвитку. Володимир Чубірко запевнив у сприянні щодо участі закладу у Програмі, а також обіцяв скоординувати міжнародну підтримку із ремонту та обслуговування вже наявного обладнання.

Під час огляду закладу, допоміжних споруд та території, керівники облради озвучили свої пропозиції з ефективного їх використання й поліпшення благоустрою території, та обговорили алгоритм роботи для подальших спільних дій облради та КНП.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар