Обласні депутати затвердять ліміти на використання другорядних лісових матеріалів

березня 07 / 2023
🌲🫐 Обласні депутати затвердять ліміти на використання другорядних лісових матеріалів

Відповідний проект рішення сьогодні запропонувала винести на сесію 16 березня постійна комісія з питань екології та використання природних ресурсів Закарпатської обласної ради.

Мова йде про погодження на спеціальне використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань.

Зокрема, такі ліміти пропонується погодити у 12 філіях Лісових господарств у 6 районах закарпатської області. Серед другорядних лісових матеріалів мова йде про новорічні ялинки, березовий сік, лісові ягоди, гриби лікарські рослини, сінокоси, випасання худоби та розміщення пасік.

Крім того члени комісії під головуванням Андрія Андріїва підтримали проекти рішень про внесення змін до рішень обласної ради, що стосуються надання у користування мисливських угідь та про клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок Рахівському та Хустському лісовим дослідним господарствам.

У Засідання комісії також взяли участь заступник голови комісії Іван Савко, секретар Микола Дербак, член комісії Олександр Кеменяш, голова облради Володимир Чубірко, його перший заступник Андрій Шекета та керуюча справами облради Мирослава Ливч.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар