Перспективи співпраці у сфері будівництва житла для ВПО обговорили сьогодні під час зустрічі керівництво області та Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін

березня 03 / 2023
🇺🇦🤝🇸🇰 Перспективи співпраці у сфері будівництва житла для ВПО обговорили сьогодні під час зустрічі керівництво області та Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін.

Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА зауважив, що багато українців, які перемістилися в наш регіон, через війну втратили свої домівки. Також переїхали працівники сотень релокованих компаній, тому створення житла – одне з пріоритетних завдань для влади.

Під час зустрічі йшлося про можливість залучення словацьких будівельних компаній до зведення на Закарпатті нового житла для середньо- і довгострокового проживання вимушених переселенців.

«Було б добре, якби фахівці сусідньої Словаччини приєдналися до реалізації цих проєктів у нашому краї. Ми готові обмінятися необхідними контактами для започаткування і такої співпраці», – наголосив керівник області.

Своєю чергою Марек Шафін зазначив, що його країна й надалі надаватиме необхідну допомогу Закарпаттю і буде підтримувати Україну до повної перемоги над ворогом. Також Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні запевнив, що питання залучення вітчизняних будівельних компаній до проєктів зі створення житла для ВПО перебуватиме під його особистим контролем.

«Щиро вдячний пану Мареку Шафіну за візит до нашого регіону. Словаччина з перших днів війни надає Україні як гуманітарну, так і військову допомогу. Ми відчуваємо цю підтримку, і вона сьогодні дуже цінна для нас», – резюмував Віктор Микита.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар