У Виноградові тривають роботи з облаштування житла для ВПО

лютого 17 / 2023

Раніше це був гуртожиток колишнього кооперативного училища, будівлю не використовували вже майже десять років. Та зараз завдяки Акредитованому відокремленому підрозділу Угорської екуменічної служби допомоги в Україні тут проводять повну реконструкцію, що дозволить поселити близько 200 людей.
Так, сьогодні під час візиту на Виноградівщину разом із керівником підрозділу Угорської екуменічної служби допомоги в Україні Яношем Геревичем, очільником Берегівської РВА Віталієм Матієм, головою райради Карлом Резешом, міським головою Виноградова Степаном Бочкаєм поспілкувалися про етапи реалізації проєкту, оглянули кімнати, кухні, вбиральні, душові.
На сьогодні готовність об'єкта – близько 75%. Десь ще потрібно проводити ремонтні роботи, а в деяких приміщеннях залишилося тільки встановити меблі та побутову техніку. В будівлі вже повністю відновили дах, утеплили всі кімнати, замінили комунікації, а невдовзі облаштують й укриття.
Це важливий проєкт, який дозволить створити нові місця для вимушених переселенців, забезпечивши при цьому максимально комфортні та сучасні умови.
Депутатський корпус обласної ради системно підтримує ініціативи для ВПО, зокрема й інфраструктурні. Допомога внутрішньо переміщеним особам, які нині знайшли прихисток на Закарпатті, – одне із ключових завдань для нас.

Judit Petei - Фейсбук.




Категорія : Суспільство


Залишити Коментар