Закарпаття розробляє Регіональну програму сталої психосоціальної підтримки населення

лютого 06 / 2023
🫶 Закарпаття розробляє Регіональну програму сталої психосоціальної підтримки населення

Війна вносить свої корективи у повсякденне життя кожного. В таких умовах ми щоденно відчуваємо стрес, тому підтримка ментального здоров’я набуває все більшого значення.

Про необхідність збереження та зміцнення психічного здоров’я населення Закарпаття йшлося сьогодні на засіданні робочої групи з розробки відповідної Регіональної програми.

«Програма буде спрямована на комплексну психосоціальну допомогу всім категоріям населення. При цьому особливу увагу фахівці приділятимуть роботі з вимушеними переселенцями, дітьми та родинами військових», – підкреслив Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА.

За його словами, над програмою працюватимуть провідні спеціалісти краю, відповідні громадські організації та міжнародні партнери. Також для фахівців заплановані додаткові навчання, до яких будуть залучати, зокрема, й іноземних експертів.

«Ментальне здоров’я є не менш важливим, ніж фізичне. Працюємо над тим, щоб доступ до якісної психосоціальної допомоги був у кожної людини в кожній громаді краю. Питанням збереження психічного здоров’я та психосоціальної підтримки українців безпосередньо опікується перша леді Олена Зеленська», – резюмував заступник голови ОВА.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар