В Ужгород вперше прибув медичний евакуаційний автобус (Відео)

січня 28 / 2023
Від доставив трьох поранених бійців для лікування та реабілітації. Фактично цей автобус - реанімаційне відділення на колесах, яке може автономно функціонувати до 48 годин і розраховане для надання допомоги пацієнтам, які перебувають на штучній вентиляції легень, або у всіх критичних станах. Його можна використовувати і для транспортування, і як пересувну лікарню.
📌💬За словами старшого лікаря бригади🚑 ЕМД м. Львова, медичного координатора Володимира АНАНЄВИЧА, автобус може замінити одночасно 5 автомобілів екстреної медичної допомоги. Тут вмонтовані такі ж системи для фіксації та безпечної евакуації, як на евакуаційному гвинтокрилі. «Автобус може забезпечити евакуацію одразу 5 лежачих пацієнтів. Також він має 12 посадкових місць, електропідйомник для завантаження важкохворих осіб. В медичній команді супроводу – четверо фахівців екстреної медицини», - зазначив В. Ананєвич.
🔰Евакуація відбувалась в рамках 🤝співпраці між 🚑 Львівським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та 🚑 Закарпатським територіальним центром екстреної медичної допомоги.




Категорія : Суспільство


Залишити Коментар